Deze nieuwe whiskey volgt de standaard van de Bottles in Bond Act van 1897

Nieuws
door Monkey
woensdag, 16 oktober 2024 om 7:00
Hoewel het in Nederland nog wachten is tot Brother’s Bond overal verkrijgbaar is, wordt in de Verenigde Staten alweer de nieuwe expressie uitgebracht van Brother’s Bond. Het gaat om een zevenjarige bourbon met de naam Brother’s Bond Bottled in Bond.
Brother’s Bond is een merk van de acteurs Ian Somerhalder en Paul Wesley die de hoofdrol vertolkten van twee vampierbroers in de tienerserie The Vampire Diaries, wat een aantal jaren terug een groot succes was. Somerhalder heeft sinds het einde van de serie nog één vampierserie
(V Wars) gemaakt die op Netflix is verschenen, maar is daarna gestopt met acteren. Het ondernemen bevalt hem tot dusver beter en ook dat doet hij met succes.
Wesley acteert nog wel, maar ook minder. Het bourbonmerk is al meerdere keren in de prijzen gevallen en daar zijn de twee heren dan ook druk mee.
‘We zijn er zo trots op dat we dit product kunnen aanbieden aan whiskeyliefhebbers en ons portfolio van expressies kunnen uitbreiden. (…) Botteled in Bond is de belichaming van waar we als merk naar streven – ongeëvenaarde kwaliteit en tegelijkertijd een eerbetoon aan het rijke erfgoed en de traditie van het maken van Amerikaanse whiskey.’
Paul Wesley.

Wat houdt Brother’s Bond Bottled-in-Bond precies in?

De bourbon is gemaakt bij de Indiana’s MGP distilleerderij. De mashbill bestaat uit 51 procent maïs, 39 procent rogge en 10 procent gemoute rogge. Verder gaat de whiskey op 50 procent alcohol by volume (ABV) de fles in.
Over het smaakprofiel is het volgende bekend:
  • Geur: Vanille, geroosterd eikenhout, zoete karamel en bakkruiden.
  • Smaak: Tonen van butterscotch, toffee en een vleugje ahornsiroop.

Wat houdt de Bottled in Bond act van 1897 precies in?

Om te begrijpen wat Bottled in Bond inhoudt, moeten we terug naar het verleden. Een tijdperk waarin er sprake was van moonshine en allerlei illegaal gestookte drank. In 1897 beschermde de overheid consumenten en legitieme distilleerders met een nieuwe wet waarmee kwaliteit werd gegarandeerd.
Er moest voortaan aan drie regels worden voldaan:
  • De gedistilleerde drank moest worden geproduceerd in één distillatieseizoen door één distilleerderij (bijvoorbeeld de lente, van januari tot en met juni – of de herfst, van juli tot en met december).
  • De gedistilleerde drank moest minimaal vier jaar rijpen in een douane-entrepot in de Verenigde Staten.
  • De gerijpte drank moest gebotteld worden op een alcoholpercentage van 50 procent.

Waar is de whiskey te koop?

De nieuwe expressie van Brother’s Bond wordt vooralsnog aangeboden in de Verenigde Staten en online via ReserveBar.
In dit overzicht lees je wat we nog meer geschreven hebben over Brother’s Bond.

POPULAIR NIEUWS