Je kunt binnenkort mede-eigenaar van deze Nederlandse whisky-distilleerderij worden

Nieuws
woensdag, 16 oktober 2024 om 17:00
cley
In Rotterdam is het dak er letterlijk af. Cley Distillery is namelijk begonnen met een grote verbouwing in de boerderijschuur. Het is tijd voor een update én voor een nieuwe investeringsronde.
Afgelopen jaar is er een succesvolle investeringsronde geweest voor Cley Distillery. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de verbouwing van de boerderijschuur in Rotterdam. De schuur wordt van top tot teen aangepakt zodat deze uiteindelijk omgetoverd kan worden tot een enorme stokerij.

Volop aan het verbouwen

Via de update op de Cley website melden Paul den Dulk en Maria de Sena Neve, de eigenaren van de stokerij, wat de status van de verbouwing is en wat de planning in grote lijnen is. Zo wordt er verwacht dat het pand in februari 2025 klaar is voor de komst van de Mc Millan pot stills die nu nog in Schiedam staan.
‘De afgelopen maanden hebben we alle processen in kaart gebracht om de distilleerderij klimaatneutraal te gaan maken. Het is een combinatie van een elektrische stoomgenerator in combinatie met zonnepanelen en een warmte terugwinsysteem geworden.'
Update van Paul Den Dulk en Maria de Sena Neve op de website van Cley distillery..
De stokerij hoopt dat de eerste tests van dit systeem in mei gedaan kunnen worden. De productie staat gepland voor juni komend jaar en uiteindelijk moet de distilleerderij te bezoeken zijn vanaf juli 2025.

Nieuwe investeringsronde met aandelen in Cley

De distilleerderij heeft alleen een kleine tegenslag gehad. De kosten voor de verbouwing zijn namelijk hoger uitgevallen doordat het gebouw niet alleen verbouwd, maar herbouwd moest worden. De beslissing om direct klimaatneutraal (Co2 neutraal) te gaan werken heeft ook effect op het kostenplaatje gehad.
De Nederlandse stokerij is daarnaast van plan om buiten ons kikkerlandje op de Europese markt aan de slag te gaan en om een whiskyvoorraad op te bouwen. Cley biedt daarom opnieuw de mogelijkheid om te participeren in de distilleerderij. Er zijn drie mogelijkheden om de distilleerderij te financieren:
  • In oktober komt Cley met een nieuw vatenplan met vaten van 65 liter.
  • In november begint de distilleerderij met het uitgeven van aandelen.
  • In december verschijnt er een programma met speciale bottelingen.
Meer informatie en de mogelijkheid om deel te nemen aan een van deze programma’s is te vinden op de website van Cley. Op deze pagina zijn ook tekeningen van het architectenbureau te vinden. Deze geven alvast een voorproefje van hoe de nieuwe stokerij eruit komt te zien.
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS