Dit buitenlandse vliegveld verkoopt nog één Hakushu whisky van de Kogei Collection

Nieuws
donderdag, 17 oktober 2024 om 15:00
sunrise duty free
Soms kan het enorm lonen om voor vertrek van een luchthaven nog even de travel retail winkels in te duiken. Aan het einde van de vakantie kan er soms nog een mooie whiskydeal gevonden worden. Zo ontdekten we bij de Sunrise Duty Free in Shanghai een bijzondere combinatie met Japanse whisky.
De winkel, of eigenlijk winkels, van de Sunrise Duty Free vormen een grote winkelstraat met onder meer Chinese souvenirs, sieraden, speelgoed, eten en natuurlijk dranken. Bij de slijterij zijn talloze Schotse whisky’s te vinden van merken als Glenmorangie, The Glenlivet, The Macallan en Balvenie.

Bijzondere en gelimiteerde flessen

De godendrank uit het Oosten is ook goed vertegenwoordigd in de schappen met bijzondere flessen van onder andere Sakurao, Mars, Hibiki, Yamazaki en Hakushu. Van die laatste twee staan de gelimiteerde geturfde whisky’s uit de gelimiteerde Kogei Collection er.
Deze whisky’s zijn travel retail exclusives en alleen bij een select aantal luchthavens te koop, waaronder Shanghai en Singapore Changi airport. Op Shanghai Airport is de Sunrise Duty Free winkel de enige die de exclusieve Japanse whisky's verkoopt. De flessen zijn gelimiteerd in oplage en de voorraad is erg gelimiteerd.
Sterker nog, de Yamazaki is inmiddels uitverkocht bij de winkel. Van de Hakushu Peated Spanish Oak expressie staat nog maar één fles in het schap. En daar heeft de winkel een bijzondere actie mee georganiseerd.

Japan en Schotland in één set

De travel retail winkel in Shanghai, de Sunrise Duty Free, is dit jaar 25 jaar oud en heeft daarvoor een heel aantal acties lopen. Soms uit zich dat in een mooie korting en andere keren in aantrekkelijk geprijsde sets. Dat laatste is het geval bij de expressies van de Suntory Kogei Collection 2024 whisky’s, al zijn de sets niet wat je zou verwachten.
De Hakushu Peated Malt Spanish Oak single malt is er namelijk alleen te koop in combinatie met een andere fles. Er is een set gemaakt met een andere whisky van het Japanse Suntory: de Bowmore 18 Year Old. De totaalprijs van de twee flessen is omgerekend 280 euro.

Unieke actie brengt Yamazaki whiskypairing 

Hoewel de Yamazaki Peated Malt Spanish Oak Kogei Collection 2024 whisky uitverkocht is op het moment van schrijven, is ook rondom deze fles een speciale actie bedacht. Deze biedt iets meer vrijheid en combineert de drank met eten.
Om de fles te kopen moet namelijk in de winkel ernaast ook chocolade gekocht worden. Wat voor chocolade dat precies is, maakt verder niet uit. De prijs van de whisky is ongeveer 180 euro, exclusief de chocolade.
Mocht je binnenkort dus nog op de luchthaven in Shanghai komen en een liefde voor exclusieve whisky’s hebben, dan is de Duty Free winkel een aanrader.
Meer lezen over travel retail exclusive whisky's doe je in ons overzicht.
Whisky Rising: The Second Edition Image
Whisky Rising: The Second Edition
EUR29.01
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS