Gaat deze stokerij na haar oprichter ook de zoon met een eigen whisky eren?

Nieuws
donderdag, 17 oktober 2024 om 12:00
laphroaig 35yo strong characters whisky
De Laphroaig Distillery heeft nog maar net de eerste fles in de Strong Characters whiskyreeks uitgebracht of de volgende lijkt al gepland. Er is namelijk een label voor de tweede expressie opgedoken en het lijkt erop dat de expressie om Dugald Johnston, de zoon van de oprichter, gaat draaien.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.

Wordt dit de nieuwe Strong Characters whisky?

Nog niet lang geleden werd de Laphroaig 33 Year Old Strong Characters Donald Johnston officieel onthuld. De whisky is inmiddels te koop op verschillende plekken. De volgende whisky in de reeks blijft nog even plakken bij de familie Johnston, zo lijkt het. Het nieuwe label zou namelijk om de opvolger van Donald Johnston, zijn zoon Dugald, draaien.
Hoewel het slechts voor een korte periode was, volgde Dugald Johnston zijn vader op als eigenaar van de stokerij. Dugald nam de leiding over de stokerij in 1857 en runde de stokerij een aantal jaar. In 1877 overleed hij op 41-jarige leeftijd.

Nog veel onbekend over de Laphroaig Strong Characters whisky

Over de nieuwe whisky is nog veel onbekend. Het label dat in de TTB-database opgedoken is, laat een man zien die een vat verplaatst, terwijl twee anderen op afstand toekijken. Wie dit zijn, is niet bekend.
De leeftijd van de komende Laphroaig whisky zou 35 jaar oud zijn, wat erop neer zou komen dat deze expressie twee jaar langer gerijpt heeft dan de eerste expressie in de reeks. Het label vermeld een alcoholpercentage van 43,8 procent alcohol by volume (ABV). Dit is hetzelfde percentage als Donald Johnston expressie. Wanneer de tweede Strong Characters expressie verschijnt is niet duidelijk.
Meer Laphroaig nieuws kun je vinden op onze overzichtspagina.

POPULAIR NIEUWS