Uit welke vaten komt de nieuwe Nc'nean Quiet Rebels Amy whisky precies?

Nieuws
donderdag, 17 oktober 2024 om 8:00
ncnean quiet rebels amy whisky
Nc’nean is klaar voor de release van de vierde expressie in de Quiet Rebels whiskyreeks. De naam van de whisky is Amy, vernoemd naar het hoofd duurzaamheid van de distilleerderij. En de whisky? Die komt voort uit een experiment met likeurwijnvaten.
Elk jaar onthult Nc’nean een nieuwe whisky in de Quiet Rebels Serie, waarin telkens een persoonlijke touch van iemand binnen de distilleerderij verwerkt is. Dat kan een vatexperiment zijn of een test met een gistsoort. Eerder verschenen er Quiet Rebels expressies rondom drie andere medewerkers waaronder Annabel Thomas, de oprichtster van de stokerij.
Dit jaar is het de beurt aan Amy Stammers, hoofd duurzaamheid van de distilleerderij. Zij is als vierde aan boord gekomen en daardoor ook als vierde aan de beurt voor een eigen fles.

Quiet Rebels Amy whisky is een zoet experiment met likeurwijnvaten

Stammers koos voor haar expressie een vatexperiment, waardoor de drank een zoete smaak gegeven heeft. De whisky heeft gerijpt in een combinatie van STR rode wijnvaten, ex-bourbonvaten en biologische Vin Doux Naturel (Maury) wijnvaten.
Dit levert drank op met een romige body. Wat betreft de smaken mag gedacht worden aan tonen van pruimenjam, citroenpudding, muffins met boter. Verder zal er een vleugje geroosterde kruiden voorbij komen.
De whisky is gebotteld op 48,5 procent alcohol by volume (ABV). Dit alcoholpercentage is bewust gekozen door de distilleerderij. De drank blijft zo namelijk langer goed.

Waar is de Nc’nean Quiet Rebels Amy whisky te koop?

De nieuwe expressie van Nc’nean is inmiddels te koop via de website van de distilleerderij in Schotland. De prijs van een fles is 79,95 pond. Omgerekend is dit ongeveer 85 euro. Let wel op dat hier nog verzendkosten en eventuele douanekosten bij komen.
Als je dit wil voorkomen, is geduld een schone zaak. De whisky komt naar verwachting namelijk ook naar ons kikkerlandje. Wanneer we de whisky hier precies mogen verwachten, is nog niet bekendgemaakt.
Meer lezen over Nc'nean? Dat kan via ons Nc'nean overzicht.
Uitzonderlijke whisky's Image
Uitzonderlijke whisky's
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS