The Macallan whisky groeit voor een dag aan bomen tijdens The Macallan Harmony IV release

Nieuws
donderdag, 17 oktober 2024 om 17:00
the macallan harmony collection vibrant oak 1
Wat als bomen in plaats van appels en peren glazen whisky zouden bevatten? Dat idee werd even werkelijkheid tijdens de release van The Macallan Harmony Collection Vibrant Oak whisky. De expressie werd namelijk feestelijk uit de doeken gedaan bij Cane & Grain in Amsterdam.
Onlangs onthulde The Macallan haar nieuwe expressies in de Harmony Collection. De twee whisky’s van dit jaar zijn uit een samenwerking met Cirque du Soleil geboren en draaien om het onderwerp eikenhout, een belangrijk element bij het rijpen van whisky.
Zoals gebruikelijk zijn er twee expressies in de Harmony Collection, waarvan de een exclusief naar de travel retail winkels komt en de andere bij slijterijen te koop is. Die laatste is The Macallan Harmony Collection IV Vibrant Oak die met een passende whisky tasting uitgebracht is.

Cane & Grain voor een dag omgetoverd tot whiskybos

Speciaalzaak Cane & Grain is het toneel van de release van de nieuwe The Macallan Vibrant Oak single malt whisky. In de winkel verzamelt een select aantal whiskyliefhebbers zich voor een bijzondere avond, met een hapje, een drankje, een goed verhaal en gezelligheid onder leiding van Yoël van Eer, brand ambassador van The Macallan.
Bij binnenkomst valt direct op dat er geluiden van vogels en bosdieren te horen zijn. Ook springt een grote eik meteen in het oog. Hij fungeert als display voor de nieuwe whisky. Aan deze boom ‘groeit’ de nieuwe Harmony Collection whisky in glazen die eruitzien als enorme eikels.
Voordat de godendrank geplukt en geproefd kan worden moeten we nog even wachten. Eerst is het tijd voor iets anders.

Een verhaal over kleur, passie, creativiteit en kunst

Achterin de zaak staat van Eer te wachten met hapjes en een speciale The Macallan 12 whiskycocktail. De drank is helemaal transparant met daarnaast een flesje felrood gekleurde vloeistof. Aan de liefhebbers de taak om de cocktail af te maken door de perfecte kleur rood te creëren.
De brand ambassador vertelt dat deze drank perfect aansluit bij de samenwerking met Cirque du Soleil, de release van de nieuwe whisky en het verhaal van de 200 jaar oude distilleerderij. Dat verhaal wordt door Cirque du Soleil in een speciale voorstelling verteld in de vorm van de zoektocht van Ayla, de dochter van The Macallan oprichter Alexander Reid.
‘Ze is op zoek naar de perfecte kleur rood als herinnering aan haar vader. Op haar zoektocht herontdekt ze haar afkomst en krijgt ze weer verbinding met de natuur zoals het bos en de kleur rood. Verschillende elementen uit het verhaal van Ayla komen terug in de verpakking van de whisky: Je ziet een pauw, de kleur rood en de Amerikaanse eik: de boom die zo belangrijk is voor The Macallan. Als je goed kijkt kun je ook Ayla verstopt in de boom zien.’
Yoël van Eer.

Alle zintuigen geprikkeld

Van Eer maakt op deze manier een mooie brug naar de whisky die nog steeds aan de eik bij Cane & Grain te vinden is. Het is tijd om de single malt te gaan proeven onder het genot van een speciale voorstelling.
Terwijl een acrobate in de drankenspeciaalzaak voor een indrukwekkend spektakel zorgt en zo de ogen verwent, worden de andere zintuigen geprikkeld door de Vibrant Oak whisky. De smaken van onder meer panna cotta, kokos, amandel en aanhoudende tonen van eikenhout vormen een aangename combinatie op de tong.
Als de whisky gezakt is, is er nog ruimte voor een goed gesprek. En omdat het de officiële release van de The Macallan whisky is, kan de fles direct gekocht worden bij Cane & Grain. Er is zelfs een exclusieve actie voor bezoekers. Zij kunnen de fles iets goedkoper aanschaffen dan de reguliere prijs. Ieder ander kan de fles vanaf vandaag online en in de winkel in Amsterdam vinden.
Meer lezen over The Macallan whisky? Dat kan in ons overzicht.
Whiskey Glasses Set of 2, Whisky Glass Gift Set with Twisted Design Perfect Whiskey tumblers for Scotch, Bourbon Gin & Tonic Image
Whiskey Glasses Set of 2, Whisky Glass Gift Set with Twisted Design Perfect Whiskey tumblers for Scotch, Bourbon Gin & Tonic
EUR49
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS