Deze nieuwe whisky expressie doet Frankrijk aan

Nieuws
zaterdag, 17 februari 2024 om 17:00
heavens door exploration series
Heaven’s Door Spirits heeft een nieuwe serie whiskeys onthuld waarin de stokerij verschillende landen aan zal doen. De The Exploration Series whiskeyreeks wordt een soort ontdekkingsreis die begint bij Normandië.
Dat maakt de distilleerderij bekend via PR Newswire. De Exploration Series is in het leven geroepen om te blijven bewijzen dat Heaven’s Door Distillery de grenzen van de whiskycategorie wil blijven verkennen. Dit doet het merk onder meer met nieuwe blends en afwerkingen.
De debuutrelease van de collectie is Normandië, Frankrijk. Alex Moore, chief operations officer bij Heaven’s Door, vertelt dat de whiskey een blend is van de bekende Tennessee Straight Bourbon Whiskey. Deze blend heeft minimaal vijf jaar gerijpt.

Wat mag je verwachten van deze Heaven’s Door Exploration Series whiskey?

Dit standaard recept van de Heaven’s Door expressies is verrijkt met een smaak uit Frankrijk om de Exploration Series af te trappen. De whiskey heeft namelijk een finish gehad in Calvados vaten. Deze vaten hebben niet alleen de Franse drank als basis, maar zijn voorzien van een speciaal karakter vertelt Moore.
‘Onze nieuwe middelzware getoaste Franse eiken duigen zorgen voor een evenwichtige complexiteit en een verbeterd aroma, met als hoogtepunt een donkere kleur en een gladder, romiger mondgevoel, wat een echt verrijkte smaakervaring oplevert.’
De tasting notes van de nieuwe Heaven’s Door whiskey bestaan uit tonen van appel, bruine suiker, karamel, pastei en biscuit. De drank is gebotteld op 108 proof oftewel 54 procent alcohol by volume (ABV).
De whiskey heeft een adviesverkoopprijs van 79,99 dollar. Dit is omgerekend ongeveer 75 euro. Je vindt de fles op de website van de distilleerderij, waar deze ook te koop is. Jammer genoeg wordt er niet naar Nederland verzonden, dus we moeten nog even afwachten of en wanneer de expressie onze kant op komt.

POPULAIR NIEUWS