Heaven's Door onthult Bootleg Serie Deel V

Nieuws
zaterdag, 11 november 2023 om 11:00
heavens door bootleg v
Het whiskeymerk van Bob Dylan heeft een nieuwe Bootleg whiskey onthuld. Het gaat om de Heaven’s Door Bootleg Serie Volume V. die 18 jaar oud is en uit bijzondere Spaanse vaten komt.
Heaven’s Door Bootleg Serie Volume V is de vijfde expressie in de jaarlijkse serie van Heaven’s Door. Ken Pierce, meesterdistilleerder bij de stokerij, en Alex Moore, meesterblender, hebben de whiskeyreeks in 2019 afgetrapt en doen nu de whiskey cocktail cultuur aan met de nieuwe vloeistof. Deze heeft namelijk 18 jaar in Spaanse Vermouth Rouge vaten gerijpt.
Moore vertelt dat de distilleerderij graag de essentie van de cocktailcultuur vast wilde leggen in de nieuwe Bootleg expressie. De keuze is op vermout gevallen omdat dit een groot onderdeel van die cultuur is. ‘We kozen Spaanse Vermouth vaten om de 18 jaar oude bourbon af te maken voor een diepe smaak en complexiteit die het karakter van de whiskey perfect aanvullen’.

Wat is Heaven’s Door Bootleg Serie Volume V?

De nieuwe whiskey in de Bootleg Serie heeft, zoals zijn voorgangers dat ook hebben, een label waarop een van de schilderijen van Bob Dylan op afgebeeld staat. In dit geval is dat het werk met de totel ‘No Vacancies’, waarop een groot bord van de Sky Ranch Motel afgebeeld staat. De fles is geheel van keramiek gemaakt en wordt verder geleverd in een op maat gemaakt leren boekwerk met daarop gouden letters gedrukt.
De Bootleg Serie Volume V whiskey heeft onderstaande tasting notes:
Neus: Rijk, complex met tonen van donker fruit, kruiden en een vleugje vanille.
Smaak: Karamel, honing en vanille.
Afdronk: Lang
De Heaven's Door Bootleg Series Volume V is In de Verenigde Staten verkrijgbaar via buy.heavensdoor.com. De verkoopprijs is 599 dollar per fles (omgerekend ongeveer 560 euro) exclusief verzendkosten. Als je de whiskey in Nederland zoekt, dan hebben we goed nieuws voor je. De dram komt namelijk heel snel binnen bij Cane & Grain aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Deze speciale editie is zeker een bezoekje aan de distilleerderij waard, maar mocht je niet in de gelegenheid zijn kun je ook online terecht op de website van de speciaalzaak.
Even geleden voegde Dylan’s distilleerderij de Heaven’s Door Ascension bourbon toe aan het kernassortiment van het merk. Deze whisky is niet gelimiteerd in oplage en kost ongeveer 50 euro.
Foto: Heaven's Door.

POPULAIR NIEUWS