Distillers One for One veiling brengt monsterbedrag op

Nieuws
door Monkey
zondag, 08 oktober 2023 om 13:00
stac
De Distillers One for One veilig voor het goede doel zit erop. De bijzondere one-of-a-kind flessen die de distilleerderijen, bottelaars en whiskymakers gedoneerd hebben zijn allemaal verkocht en de resultaten liegen er niet om. Er werd al veel verwacht van de opbrengsten tijdens de voorverkoop, maar dat bedrag is zelfs verdubbeld.
Er kwamen ongeveer 200 mensen op de veiling af van over de hele wereld. Door deze mensen hebben de geveilde whisky’s een monsterbedrag van 2.248.750 pond opgehaald (omgerekend ongeveer 2.600.000 euro). Na aftrek van alle kosten van de veiling blijft daar ruim 1,8 miljoen pond van over. (ongeveer 2,08 miljoen euro).
Dit bedrag gaat naar het Youth Action Fund, dat jonge mensen in Schotland helpt door hun kennis, vertrouwen, veerkracht en vaardigheden te ontwikkelen. Afgelopen jaar steunde de veiling dit doel ook en hielp het ruim 800 kinderen.
De tweede editie van de Distillers One for One veiling is ontzettend succesvol, vertelt Grant Gordon OBE, voorzitter van The Distillers’ Charity. Hij is iedereen die ervoor gezorgd heeft dan ook erg dankbaar.

Distillers One for One veiling breekt record na record

De veiling was niet alleen qua totaalopbrengst erg succesvol. Ook de single lots hebben het erg goed gedaan. Er zijn namelijk maar liefst 19 records gesneuveld. Zo brak de Brora Iris het record van het hoogste bedrag voorafgaand aan de veiling met een bod van 400.000 pond. Andere bottelingen die records verbraken waren onder andere de whisky’s van Glenmorangie, The Glenturret, Glen Moray en The Last Drop.
Het absolute topstuk van de veiling was de Bowmore STAC 55. Deze whisky heeft maar liefst 562.500 miljoen pond in het laatje gebracht (omgerekend bijna 650.000 euro). De Gordon & MacPhail Recollection Showcase, waarin vijf whisky’s in speciale kristallen karaffen zitten, werd voor 93.750 pond (iets meer dan 100.000 euro) verkocht.
Voor een volledig overzicht van de whisky’s die tijdens de Distillers One of One veiling verkocht zijn, kun je terecht in ons overzicht. Er zitten een aantal juweeltjes tussen.
Foto: Bowmore

POPULAIR NIEUWS