Dit is zeldzaam: Douglas Laing onthult Mizunara whisky mét leeftijdsaanduiding

Nieuws
woensdag, 18 oktober 2023 om 9:00
big peat mizunara
Douglas Laing heeft regelmatig nieuws op het gebied van een nieuwe whisky. Nu is er een bijzondere botteling aangekondigd in de Remarkable Regional Malts serie. Het gaat om een Big Peat whisky van maar liefst 10 jaar oud én een finish in een zeldzaam vat.
Het Douglas Laing whiskymerk bestaat 75 jaar en dat wordt gevierd met allerlei bijzondere expressies van de whisky’s. Zo is er nu een Big Peat whisky uitgekomen die twee jaar lang gefinisht in een virgin Japans Mizunaravat mocht finishen. Mizunara eikenhout is zeldzaam, omdat de bomen langzaam groeien.
De whisky zelf is volgens het gebruikelijke recept van Big Peat gemaakt. Dat betekent dat er een deel Caol Ila , Bowmore, Ardbeg en Port Ellen in de blend zitten. Samen zorgen ze voor een herkenbare mix van Islay smaken.

Wat is de Douglas Laing Big Peat 10 Years Old Mizunara?

Waar normaal elke expressie de Douglas Laing Remarkable Regional Malt reeks zonder leeftijdsaanduiding voorbij komt, heeft deze whisky tien jaar mogen rijpen. Hierdoor is het een hele andere whisky geworden dan de rest van de reeks. Daarnaast heeft het Mizunara vat nog een duit in het zakje gedaan qua smaak.
Dit zijn de tasting notes:
Neus: Zoet en zacht, gevolgd door verkoold eikenhout en een vleugje turfrook.
Smaak: Romig met een maritieme stijl, zachte specerijen, vochtige aarde en gedroogde kokosnoot.
Afdronk: Rijk eiken naast romige karamel, piment en geurige rook.
De prijs van de Big Peat 10 Years Old Mizunara whsky is 183,95 euro. De whisky is nu te koop via de website van Douglas Laing.
Onlangs kwam er van de Timorous Beastie ook een bijzondere botteling voorbij. Deze whisky combineert het schattige muisje met een waar beest, ter gelegenheid van de spookachtige Halloweenmaand.
Houd ook onze prijsvraag-pagina in de gaten waar regelmatig leuke acties voorbij komen.

POPULAIR NIEUWS