Irish whiskey kopen? Clonakilty lanceert drie nieuwe expressies!

Nieuws
vrijdag, 29 september 2023 om 11:00
clonakilty single grain
Ierse whisk(e)ys zijn helemaal booming. Dat is een feit waar we niet omheen kunnen. Clonakilty heeft net drie prachtige whisky’s uitgebracht. Alle drie hebben ze een ander smaakprofiel en prijskaartje, waardoor er voor iedereen wat tussen zit.
Clonakilty is een nieuwe distilleerderij in Cork waar met vakmanschap en liefde aan de godendrank wordt gewerkt. Het gaat om een familiebedrijf en een Ierse boer met één hele grote wens: de beste Irish Pot Still Whiskey producent van Ierland worden.

Wat zijn de nieuwe Clonakilty whiskeys?

De Ierse maker komt dan nu ook met drie nieuwe expressie die we voor jullie hieronder op een rij zetten:
·Clonakilty Whiskey 13 Years Single Grain Madeira Finish
Deze expressie heeft een alcoholpercentage van 46%. De drank is 13 jaar oud en heeft tien jaar in first fill Bourbon vaten gelegen om daarna zes maanden te finishen in ex-Madeira vaten. Dit zorgt voor het volgende smaakprofiel: vanille, rood fruit en rozijnen.
Adviesprijs: 79,95 euro.
·Clonakilty Whiskey 15 Years Single Malt Oloroso Sherry Finish
Deze fles is gebotteld op 48% ABV en deze whiskey heeft ook tien jaar gelegen in bourbon vaten om daarna vijf gefinisht te worden in Oloroso Sherry vaten. Dit zorgt wederom voor het volgende smaakprofiel: 'Gestoofd donker fruit, met een ruggengraat van karamel en nougat. Aangevuld met zachte tonen van chocolade en citrus'. Beschouw dit als een meer verfijnde whisky en daar is de prijs dan ook naar.
Adviesprijs: 183,95 euro.
Clonakilty Whiskey 21 Years Single Malt Single Cask
Deze expressie van Clonakilty is de crème de la crème. De godendrank is maar liefst 21 jaar oud en heeft gelegen in first-fill ex-bourbon vaten. Stel je voor hoe zo’n drank 21 jaar alles overleeft: stormen, een pandemie en wat al niet meer? Na 21 jaar is er dan ineens zo'n mooi product dat blaakt van zelfvertrouwen. Dat is prachtig! Van deze expressie zijn slechts 300 flessen per vat gebotteld en het is dan ook een hele speciale whisky.
De tasting notes zijn als volgt: 'In de neus aroma's van honing, perziken en room, vanille en appelschijfjes. Deze leiden vervolgens tot smaken van leer, eikenkruiden, butterscotch en gebarsten roze peperkorrels op de pallet.'
Adviesprijs: 269 euro.

Een engeltje dat over de tong piest?

Loop het water je al in de mond? Dat komt goed uit. Want je kan de whisky’s nu kopen. Ze zijn verkrijgbaar bij VERDER INVULLEN.
Er zit voor ieder wat tussen. De 13 Years is perfect om cadeau te doen aan een beginnende whiskydrinker of iemand die niet al te veel geld heeft, maar toch een mooi product in huis wil hebben. De 21 Years is voor mensen die echt iets speciaals zoeken. 269 euro lijkt misschien veel geld, en natuurlijk is dat het ook voor veel mensen, maar geloof ons: voor een 21-jarige oude whisky is het niets! En de 15 years is ook een prima whisky om eens te overwegen. Oloroso blijft populair en tijdloos.
Wist je trouwens dat je Clonakilty ook kan gebruiken voor deze heerlijke cocktail? Eerder schreven we ook de Clonakilty Double Oak review.
Dit artikel is in samenwerking met Craft Spirits Company,

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties