Dit zijn de nieuwe The Macallan Harmony Collection single malt whisky’s

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 7:00
the macallan harmony collection vibrant oak guardian oak whisky
Elk jaar werkt The Macallan samen met een bijzondere partij om de nieuwe Harmony Collection whisky’s uit te brengen. Dit jaar is de eer aan Cirque du Soleil en worden liefhebbers verrast met twee knipogen naar eikenhout.
De namen van de whisky’s zijn The Macallan Harmony Collection Vibrant Oak en Guardian Oak. De whisky’s vormen de vierde release in de serie. Diane Stuart, whiskymaakster bij The Macallan, vertelt dat de flessen een belangrijk doel dienen: het aantonen van de verschillen tussen twee houtsoorten tijdens vatrijping:
‘Vibrant Oak en Guardian Oak gaven ons de mogelijkheid om vaten te selecteren met de klassieke kenmerken van onze twee belangrijkste houtsoorten, Sherry-seasoned Amerikaans eiken en Sherry-seasoned Europees eiken vaten.’
Diane Stuart, whiskymaakster bij The Macallan..
Bij het maken van de single malt whisky’s van The Macallan is het vat verantwoordelijk voor 80 procent van de smaak, volgens de distilleerderij.
De vaten van The Macallan worden dan ook via een specifiek proces gemaakt dat ongeveer vijf jaar duurt.

Wat zijn de nieuwe The Macallan Harmony Collection whisky’s?

De twee whisky’s in de Harmony Collection van dit jaar hebben een behoorlijk uiteenlopend profiel dankzij de vaten. Voor de Vibrant Oak whisky is een combinatie van first-fill Amerikaanse en second- fill Sherry vaten gebruikt. De Guardian Oak whisky heeft gerijpt in een mix van first-fill Europese en second-fill Sherry seaoned vaten.
Dit zijn de tasting notes van beide expressies:
The Macallan Harmony Collection Vibrant Oak
  • Geur: Vanille met zoete sorbet en limoenschil, gevolgd door peren en vanillecake.
  • Smaak: Romige vanille panna cotta, romig zandkoekje, licht geroosterde kokos met amandel, appel en zoete eik.
  • Afdronk: Middellang met aanhoudende tonen van vanille.
The Macallan Harmony Collection Guardian Oak
  • Geur: Rijk gedroogd fruit van dadels, vijgen en rozijnen, met sinaasappelschil, pure chocolade en hints van nootmuskaat. 
  • Smaak: Zoete gembersiroop en een vleugje sinaasappel, gevolgd door dadels, kersen en sultana's, eikenhout en zoete specerijen.
  • Afdronk: Lang en rijk met tonen van eikenhout en steranijs.
Beide expressies zijn gebotteld op 44,2 procent alcohol by volume (ABV) en verpakt in een doos van hergebruikte eikenhouten snippers.

Waar zijn de The Macallan Harmony Collection whisky’s te koop?

De nieuwe expressies in de Harmony Collection komen niet tegelijkertijd uit. Vibrant Oak is vanaf 1 november te koop via de website van The Macallan en bij verschillende whiskyspeciaalzaken zoals Berry Bros & Rudd en The Whisky Exchange. Het is niet duidelijk of de whisky ook naar Nederland komt en wat de prijs van de fles wordt.
De Guardian Oak whisky komt in januari 2025 uit en is daarna te vinden in de travel retail winkels. Van deze single malt is geen prijs uit de doeken gedaan.
Wil je meer lezen over The Macallan whisky? Dat kan via ons The Macallan nieuwsoverzicht.
Excellent geribbelde glazen - Set van 6 - Geribbelde drinkglazen voor Smoothie Margaritas Whiskey - Longdrink Image
Excellent geribbelde glazen - Set van 6 - Geribbelde drinkglazen voor Smoothie Margaritas Whiskey - Longdrink
EUR16.3
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: The Macallan

POPULAIR NIEUWS