Deze Ierse whiskey is 21 jaar oud en heeft een fruitige finish

Nieuws
woensdag, 02 oktober 2024 om 17:00
teeling rising reserve 3
Teeling Distillery heeft de derde botteling van de Rising Reserve whiskey onthuld. De 21 jaar oude Ierse whiskey van dit jaar heeft een lange finish gekregen in Ruby Port vaten.
De Teeling Rising Reserve 3 is de derde expressie in de reeks limited edition whiskeys van het merk. De reeks is in het leven geroepen om de renaissance van Dublin en Ierse whiskey te vieren en bevat oude dranken met een speciale finish.
Jack Teeling, oprichter en managing director van het whiskeymerk, vertelt dat de dranken in de reeks elke keer weer de toewijding van de distilleerderij laten zien. Dit geldt ook voor de nieuwste telg in de reeks.
Met zijn unieke karakter, afkomstig van de 21 jarige rijping en dubbele vatrijping, is dit een editie die eruit springt bij elke collectie.
Jack Teeling.

Wat is de Teeling 21 Year Old Rising Reserve 3 whiskey?

De nieuwe Teeling expressive heeft niet zomaar 21 jaar in een vat gerust. De drank is eerst 18 jaar in een ex-bourbon vat gegaan om te rijpen. Daarna is er nog een tweede rijping van 3 jaar in een Ruby Port vat overheen gegaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat de drank een fruitige twist in de smaak heeft gekregen.
Dit zijn de tasting notes van de Teeling 21 Year Old Rising Reserve 3:
  • Geur: Zachte zoetheid met uitbarstingen van karamel, rood fruit en een vleugje sandelhout.
  • Smaak: Bruine suiker, chocolade, trifle, kerstcake, kers, pruim en nectar. 
  • Afdronk: Lange luxueuze afdronk met hints van gouden siroop, zachte tannines, gekookte gerst en eikenhoutkruiden.
De expressie is op 46 procent gebotteld en is gelimiteerd tot 6000 flessen wereldwijd.

Waar is de Teeling Rising Reserve 3 whiskey te koop?

De prijskaart die aan elke fles hangt is 225 euro exclusief eventuele verzendkosten. De expressie is te vinden op de website van de distilleerderij, in de winkel van de stokerij in Ierland en wereldwijd in geselecteerde slijterijen. Of daar ook Nederlandse slijters bij zitten is niet bekendgemaakt.
Meer lezen over Teeling? Dat kan in ons Teeling overzicht.
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas Image
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas
EUR18.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS