Douglas Laing onthult nieuwe Rock Island whisky met Plantation Rum finish

Nieuws
door Monkey
zondag, 06 augustus 2023 om 9:00
rock island rum cask
Douglas Laing heeft een nieuwe variant van zijn Rock Island whisky uitgebracht. Het is een speciale versie van de bekende whisky met een finish in Plantation Rumvaten. Dit is de Rock Island Rum Cask Edition.
De bekende Rock Island whisky van onafhankelijke bottelaar Douglas Laing heeft voor deze speciale release een zomers tintje gekregen. De blended whisky combineert namelijk de maritieme tonen van de Schotse Islands met het zonnige van de Caribische eilanden Barbados, Jamaica en Trinidad. De whisky is namelijk in rumvaten van Plantation Rum gegaan.
De whisky vult de lijn aan whisky’s van het merk aan met een speciale botteling, net zoals de recent uitgekomen Timorous Beastie Port Finished whiskyv en de Scallywag The Chocolate Edition 2023 dat voor hun merken doen.

Wat is Rock Island Rum Cask Edition whisky?

De nieuwe Douglas Laing whisky heeft de gebalanceerde en zachte rokerigheid waar het merk bekend om staat en waar Gemma het onlangs in de Rock Island whisky Review nog over had.
De drank wordt in een ontzettend kleurrijke fles (en verpakking) geleverd waar de vrolijke kleuren van af spatten. Natuurlijk is er op het etiket ook de nodige informatie te vinden. Zo is de whisky non-chill filtered en zonder toegevoegde aroma’s gebotteld op 46,8 procent ABV.
De tasting notes van Rock Island Rum Cask Edition zijn als volgt:
Neus: Aanvankelijk gezouten karamel en een frisse zeebries, gevolgd door gegrilde ananas, vanille en steenvruchten.
Smaak: Romig en vol van smaak met karamel, gegrilde banaan, geroosterd eikenhout en geturfde mout.
Afdronk: Langdurig met gekonfijte gember, bruine suiker en hints van rook.
De prijskaart die aan de fles zal hangen is 79,95 euro. Hij is vanaf nu te bestellen via onder andere de Douglas Laing website.
Foto: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS