Douglas Laings nieuwe Timorous Beastie Port Finished whisky past perfect bij kaas

Nieuws
door Monkey
woensdag, 21 juni 2023 om 16:00
timorous beastie port finish limited edition
De onafhankelijke bottelaar Douglas Laing zit niet stil. Nadat onlangs de nieuwe Scallywag The Chocolate Edition 2023 uitgebracht is, laat nu de bekende muis van Timorous Beastie zich zien. De nieuwe Timorous Beastie Port Finished Limited Edition trapt meteen een nieuwe collectie af: de Cheese Cellar Collection.
Timorous Beastie Port Finished Limited Edition is de eerste whisky in de nieuwe whiskyserie. De Higland Malt whisky heeft een finish van enkele maanden in portvaten gekregen voordat deze non-chill filtered op 48 procent ABV gebotteld is. Dit zorgt voor een unieke smaak die perfect bij een stukje kaas past.
In de Timorous Beastie Cheese Cellar Collection verschijnen naast deze whisky meerdere whisky’s waarbij de Highland malt finishes krijgt in unieke vaten uit gerenommeerde wijngebieden van over de hele wereld. Alle whisky’s in de Cheese Cellar Collection hebben één ding gemeen: ze moeten een smaakprofiel hebben dat bij een stukje kaas past.
Scott Morrison, brand manager van Timorous Beastie Brand Manager, vertelt dat er lang naar de nieuwe Cheese Cellar Collection uitgekeken werd. Over de serie en de whisky vertelt hij het volgende: ‘Het is een serie die je aanmoedigt om het onverwachte te verwachten en die alles belichaamt waar onze machtige Highland Malt voor staat. Deze Timorous Beastie-expressie brengt grote, gedurfde en opwindende smaken die perfect contrasteren met de schuchtere veldmuis op de fles.’

Wat is de Timorous Beastie Port Finish Limited Edition?

De nieuwe Douglas Laing whisky onder het Timorous Beastie merk is de eerste van de nieuwe serie. Deze whisky is gericht op een whisky pairing met ‘Stilton’ kaas. Deze kaas is bekend om zijn rijke, pittige nootachtige smaak, de blauwe aderen en de zachte textuur. Timorous Beastie Port Finished vult de kaas aan met zoete, fruitige en kruidige smaken.
Dit zijn de tasting notes van Timorous Beastie Port Finished whisky:
Neus: ‘Honing uit de Highlands, cacao, peper en gelei van zwarte bessen’.
Smaak: ‘Invloeden van port zijn duidelijk waarneembaar, rode bessen en sappige rozijnen’.
Afdronk: ‘De uiteenlopende specerijen blijven lang hangen, chocoladezachte toffee en zacht geroosterd eikenhout’.
De limited edition whisky wordt in een iets andere fles geleverd dan je gewend bent van Timorous Beastie. De fles oogt wat meer als een port fles en heeft een rode wassen zegel op de dop. Douglas Laing’s Timorous Beastie Port Finish Limited Edition is in een oplage van slechts 700 flessen te koop bij verschillende slijterijen. De adviesverkoopprijs is 75 euro.
Beeld: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS