De Dragon Serie whisky's van Penderyn gaan flink op de schop

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 05 augustus 2023 om 17:00
penderyn dragon series
Duurzaamheid staat op dit moment hoog op de agenda van veel distilleerderijen. Zo ook bij Penderyn Distillery in Wales. Hier worden nu de verpakkingen van de single malt whisky’s aangepakt, te beginnen met die van de Dragon Serie whisky’s.
Vanaf nu komen de drie expressies in deze serie single malts namelijk in een nieuw jasje. Stephen Davies, CEO bij Penderyn, meldt dat de distilleerderij zich bewust is dat het materiaalgebruik teruggedrongen moet worden. Daarom worden de whisky’s in de Dragon Serie, Myth, Legend en Celt, voortaan geleverd in nieuwe flessen van dunner glas.
De aanpassing van de flessen wordt door Penderyn meteen aangepakt om ook de labels en de dozen van de whisky’s aan te pakken: ‘onze designexperts hebben de tijd genomen om ook de verpakkingen en labels compleet aan te passen. We werken aan duurzamere bottelingen die materiaal besparen, maar er toch stijlvol uitzien’, aldus Davies.

Verandert er meer dan de Penderyn Dragon Serie whisky's?

De aanpassing van de verpakkingen en het dunnere glas van de flessen zorgt straks naar verwachting voor een vermindering van de CO2-uitstoot van maar liefst 50 ton per jaar. In de nabije toekomst zal Penderyn ook de andere single malt whisky’s aanpakken. Verder werkt de Welshe distilleerderij nog aan andere manieren om de uitstoot van CO2 te verminderen. Wat deze precies zijn, is niet gemeld.
Andere distilleerderijen zijn intussen ook druk bezig om manieren te vinden om de uitstoot te verminderen. Zo kondigde Bruichladdich onlangs nog een nieuwe look voor The Classic Laddie whisky aan en wordt er zelfs door Schotse onderzoekers gekeken naar een milieuvriendelijkere mest voor het telen van grondstoffen van whisky.
Daarnaast zijn de Chivas Regal whisky’s voortaan zonder buitenverpakkingen in Duitsland te vinden. Chivas Brothers heeft zelfs een kostenbesparende technologie met collega’s gedeeld die de CO2-uitstoot meteen een heel stuk vermindert.

POPULAIR NIEUWS