Eden Mill brengt blend van zeer schaarse malt whisky uit

Nieuws
door Monkey
maandag, 21 augustus 2023 om 13:00
guardbridge
De Schotse distilleerderij Eden Mill heeft een nieuwe blended malt whisky aangekondigd. Het gaat om de The Guard Bridge whisky, die bestaat uit verschillende Schotse single malts, waaronder één zeer schaarse.
De nieuwe whisky heeft zijn naam te danken aan de 15e eeuwse wachtbrug die St.Andrews ooit met de oude handelshaven verbond. Het ontwerp van de verpakking komt van de Eden Estuary af. Dit is de locatie van de nieuwe distilleerderij van Eden Mill die in aanbouw is.
De The Guard Bridge whisky combineert verschillende elementen van Schotland met elkaar. Zo bevat de whisky minstens tien malts uit de Highlands en de Lowlands. Scott Ferguson, hoofddistilleerderij bij Eden Mill, meldt dat er daarvan eentje minstens acht jaar oud is. Hij vertelt niet welke whisky’s er precies in zitten. Wel onthult hij dat er een zeer zeldzame single malt whisky in zit.
‘Onze Eden Mill single malt is zeer schaars - van de voorraad die we in onze oorspronkelijke distilleerderij hebben gedistilleerd en opgeslagen, zijn er nu minder dan 400 vaten over. Door deze kostbare vloeistof te gebruiken in The Guard Bridge Blended Malt, kunnen we whiskyliefhebbers over de hele wereld laten proeven van Eden Mill.’

Wat is de Eden Mill The Guard Bridge blended malt whisky?

Op een van de whisky’s die gebruikt zijn voor de The Guard Bridge blended malt is voor het samenvoegen nog een extra rijping in verschillende vaten, zoals bourbon, Oloroso en Pedro Ximénez vaten uitgevoerd door Eden Mill Distillers.
Eden Mill heeft het geheel uiteindelijk gehuwd in ex-Eden Mill vaten, wat voornamelijk ex-bourbon vaten waren. De drank is uiteindelijk non-chill filtered op 46 procent ABV de fles in gegaan. Dit zijn de tasting notes van Eden Mill The Guard Bridge Blended Malt:
Neus: Geroosterde eik, romige vanille met kruiden en bloemige noten en een hint van madeira.
Smaak: Zoete vanille en gerst, kruiden en lichte tonen van sherry fruit.
Afdronk: Lang met gemengde tonen van fruit, eikenhout en peperkoek.
Eden Mill The Guard Bridge is te koop via de website van de distilleerderij voor 45 pond (omgerekend iets meer dan 50 euro). Hou wel rekening met verzend- en invoerkosten.
Twee Schotten en heel veel whisky Image
Twee Schotten en heel veel whisky
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS