Eerste Sussex single malt whisky op komst

Nieuws
dinsdag, 21 maart 2023 om 13:00
sussex
Whisky wordt op heel veel plekken op de wereld gedistilleerd. Japan, Amerika, Ierland, Canada en natuurlijk Schotland zijn grote en bekende gebieden als het op whisky aankomt. Daar gaat binnenkort een nieuwe locatie bij komen: Sussex in het zuidoosten van Engeland.
Harveys, een klein familiebedrijf uit Lewes, gaat whisky produceren uit wort afkomstig van het bierbrouwproces. Harveys is van origine een bierbrouwer, die zich al meer dan zestig jaar concentreert op meerdere varianten bier en daarvoor al meerdere prijzen in de wacht gesleept heeft. De bieren van Harveys worden veelal aangeboden in flessen van een halve liter of zelfs 750 ml.
Het is vrij verrassend dat juist de bierbrouwer nu weet te melden dat ze drie jaar geleden al het plan hadden om ook whisky te gaan produceren. Harveys maakte het nieuws bekend via de lokale media, SussexWorld.

Eerste whisky uit Sussex

Het is niet de eerste keer dat de partij zich op sterkere dranken dan bier richt. Eerder produceerde het biermerk al Malt Gin en Hop Gin, via het eigen 'Spirits of Sussex' merk. Helemaal onontgonnen gebied is het dus niet voor Harvey. De whisky van Harvey is uiteraard gebaseerd op gerst en zal een alcoholpercentage van 63 procent bevatten.
Sussex is een graafschap dat ligt aan het Kanaal en verder ingesloten ligt tussen Surrey, Kent en Hampshire Sussex kent een bijzondere heuvelrug van 80 kilometer genaamd de South Downs, die dwars door het graafschap loopt en een hoogte heeft van 170 meter.
Het gebied is vanuit Nederland heel goed bereikbaar, de diverse veerdiensten en de Tunnel komen allen in het ernaast gelegen Kent aan. Het gebied kent een zeer gematigd klimaat en heeft sterke koninklijke banden: Harry en Meghan zijn de hertog en hertogin van het graafschap. Het gebied is dan ook bij uitstek geschikt als startpunt van een vakantie of rondreis door het Verenigd Koninkrijk en kan nu dus ook prima dienst doen als een eerste stop van een whisky rondreis!

POPULAIR NIEUWS