Meerdere Nikka whisky’s in de sale gespot

Nieuws
zondag, 19 maart 2023 om 11:00
japanse whiskys
Mocht je fan zijn van Japanse whisky en dan specifiek Nikka, dan hebben we goed nieuws. Want meerdere websites hebben een paar mooie Japanse Nikka flessen in de aanbieding.
Vooral flessen in een wat hoger segment zijn nu in de sale, maar laten we beginnen met een goedkopere fles. In de aanbieding voor onder de honderd euro is deze fles:
·        Nikka Tailored (nu voor 89,95 euro)
Deze fles kost normaal meer dan honderd euro en daarmee is dit een scherpe prijs. Het is een blended Japanse whisky met whisky’s die voor een groot deel afkomstig zijn van Yoichi en Miyagikyo. Er is een klein beetje graanwhisky toegevoegd. Elders op het web wordt deze whisky als volgt omschreven: ‘Zoetigheden en hints van fruit vullen elkaar aan in de neus met hierbij tonen van chocolade, honing en sinaasappelzeste. Vanille, kruiden, pure chocolade en citroenzeste wisselen elkaar af in de mond. Het bittertje uit de smaak vertaalt zich door naar de afdronk met hierbij hints van diverse fruitsoorten en vanille’

Nog meer Nikka whisky’s in de sale

Er zijn nog meer Nikka whisky's in de sale. En ook de volgende fles is een mooie, geen blend maar een single malt.
·        Nikka Miyagikyo Single Malt (nu voor 76,95 euro)
Voor minder dan honderd euro krijg je de Nikka Miyagikyo Single Malt. Deze fles kost normaal zo’n tien euro meer (of nog meer op andere plekken). Het smaakprofiel volgens Topdrinks laat zich herkennen door kruiden, drop, gember, kaneel en chocolade.
Verder zijn de volgende Japanse flessen in de aanbieding, waarbij je wat dieper in de buidel moet tasten.
·        Nikka Discovery Yoichi Edition 2021
Deze fles is nu in de sale bij Drankdozijn voor 224,95 euro (normaal 50 euro duurder)
Dit is een limited release. De smaak laat zich kenmerken door hints van onder andere ‘peer, appel, bessen en karamel’.