Er moet wel een hele bijzondere distilleerderij in Kentucky komen

Nieuws
donderdag, 30 maart 2023 om 17:00
distillery
Als een distilleerderij een beroemde architectenbureau inschakelt om haar nieuwe gebouw te ontwerpen, weet je dat er iets bijzonders gaat komen. Whiskeyproducent Blue Run Spirits heeft een impressie vrijgegeven hoe haar nieuwe hoofdkantoor en distilleerderij in Georgetown, Kentucky eruit moet komen te zien.
Het gebouw ziet er geweldig mooi uit en is ontworpen door het internationaal bekende architectenbureau Bjarke Ingels Group. Het gebouw biedt onderdak aan een 3200 vierkante meter grote distilleerderij en een 1850 vierkante meter grote opslag voor diverse vaten. Bepaald geen kleine jongen dus! Het gebouw mag ook wat kosten, met de bouw ervan is maar liefst 51 miljoen Amerikaanse dollar gemoeid.
De bijzondere kronkelende vorm van het nieuwe gebouw komt terug in de naam. Dit is een referentie naar de rivier die door Georgetown stroomt. Deze rivier, de Royal Spring, was oorspronkelijk de inspiratie voor de naam van de distilleerderij en zo is het cirkeltje weer rond. De rivier is uiteraard belangrijk voor de distilleerderij.
Het werk aan het bijzondere gebouw moet dit jaar nog starten, waarna de opening gepland staat voor 2025. Voor de eerste whiskey uit deze nieuwe distilleerderij zullen we dus nog even geduld moeten hebben.

Blue Run Spirits: nieuw maar ambitieus

Blue Run Spirits is een vrij nieuwe distilleerderij, maar vol met ambitie. Opgericht in 2020 heeft het bedrijf al meer dan tien bourbons en rye whiskeys geproduceerd. Deze winter kwamen daar maar liefst twaalf verschillende High Rye Bourbons bij die Blue Run Spirits op de markt bracht onder de naam The Winter Solistice Collection. Deze collectie is gedistilleerd en op vat gezet door Jim Rutledge en geselecteerd door Whiskey Director Shaylyn Gammon.
De omzet van Blue Run Spirits was in 2021 zo'n 50.000 boxen van 4,5 liter en dit jaar worden dat er naar verwachting tussen de 85,000 en 100,000 cases, met een verkoopwaarde van zo'n 15 miljoen Amerikaanse dollar. Blue Run is er dus eentje om in de gaten te houden!