Nederlandse distilleerderij De IJsvogel opent deuren voor bezoek en whisky bijna verkrijgbaar!

Nieuws
maandag, 06 maart 2023 om 11:00
distilleerderij
Graanbranderij De IJsvogel heeft sinds afgelopen weekend de deuren weer geopend voor haar bezoekers. Daarom is het seizoen, na een winterstop, officieel geopend. Voor mensen die benieuwd zijn hoe alcohol gestookt wordt, is dit een fijn kijkje in de keuken en erg leerzaam. Daarnaast komt er een nieuwe whisky aan!
De IJsvogel is gevestigd in Arcen. De Nederlandse distilleerderij stookt onder andere haar eigen bier en wijn. Op de website staat het volgende: ‘Wij stoken jenevers, bitters, kruidenbitters, likeuren en likorettes. Het paradepaardje is de op eikenhouten vaten gelagerde korenwijn. De IJsvogel levert haar dranken aan Groothandels, Slijterijen, Horeca en particulieren.’ De distilleerderij is gespecialiseerd in het maken van streekproducten zoals aspergelikeur, blauwe bessen likorette, fruitsaplikorettes en mosterd.

Whisky 10de botteling verschijnt in april

Sinds 2012 wordt er ook whisky geproduceerd. De nieuwe whisky is nu te bestellen en wordt geleverd in april. Het gaat om de IJsvogel whisky rum finished, 10de botteling 2023. De whisky is gelagerd op de Kruidenzolder van de Wijmarche Watermolen; ’44 maanden op een tawny-port vat en een finish van 6 maanden op een IJsvogel Rum vat. De licht zoete smaak van de rum laat zich goed combineren met het fruitige van de port. Geuren van laurier en sinaasappelen komen naar voren in uw glas, met een prachtige taankleur van de port. Bij de afdronk proeft u de honingzachte tonen van hout en een beetje anijs.’
De fles (70 cl) kan besteld worden voor 72,50 euro
De Nederlandse whisky-markt bloeit! Meer weten? Bezoek dan deze pagina en houd ook onze Distilleerderij Donderdag in de gaten waarbij we elke week inzoomen op een Nederlandse distilleerderij de komende tijd. 

Wanneer kan De IJsvogel bezocht worden?

Een bezoekje aan de Nederlande distilleerderij kan voor 7,50 euro en dat is mogelijk op zaterdag en zondag van elf uur ’s ochtends tot en met zes uur ’s avonds. Vanaf 1 april wordt dit iedere dag, wat dan mogelijk is tot en met 4 november. Mensen die een rondleiding willen kunnen gewoon langskomen, reserveren is niet nodig.
Meer weten over Nederlandse whisky? Bezoek dan deze pagina