Indrukwekkende gelimiteerde Japanse whisky 7EVEN Gods of Fortune gespot

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 18 februari 2023 om 17:00
chichibu
De Japanse distilleerderij Chichibu komt regelmatig met nieuwe, exclusieve whisky’s. Eind vorig jaar trapte de stokerij de 7EVEN Gods of Fortune whiskyserie af die geheel in het teken van de goden van het geluk staat. De eerste fles, 7EVEN Gods of Fortune Ebisu, is nu te koop bij Drankdozijn.nl
De intergalactische serie van Chichibu zit erop en dus was het eind 2022 tijd voor een hele nieuwe lijn aan whisky’s, te beginnen met 7EVEN Gods of Fortune Ebisu. Ebisu is de eerste van de zeven geluksgoden die in Japan sinds de middeleeuwen vereerd worden. Hij stond ooit vooral bekend als de beschermheer van vissers en kooplieden, maar symboliseert tegenwoordig zakelijke voorspoed voor kooplieden in alle beroepen.
7EVEN Gods of Fortune Ebisu is in 2016 gedistilleerd en uiteindelijk in 2022 gebotteld. Daarvoor rijpte de whisky in een ex-bourbon vat en een second fill ex-peated vat. De botteling vond plaats op 64,5 procent ABV. Als je de fles wil aanschaffen, moet je wel snel zijn of een beetje hulp van Ebisu, de god van geluk, krijgen, want het is een zeer gelimiteerde editie van slechts 220 flessen.

In totaal zeven edities van 7EVEN Gods of Fortune whisky

7EVEN Gods of Fortune Ebisu is de eerste van in totaal zeven Japanse whisky’s in de lijn. Jaarlijks zullen er twee edities voorbij komen in de serie, waarvan dit jaar ook de geluksgod Hotei aangedaan zal worden. Deze vrolijke god staat vooral bekend als de dikkere, gelukkige of lachende Buddha en is dan ook de god van geluk en overvloed. Over de fles van Hotei is ook al het een en ander bekend. Dit is namelijk een 62,6 procent ABV whisky van een first fill bourbon vat die in een oplage van 171 flessen uitgebracht zal worden. Wat dat betreft is er helaas geen overvloed.
De andere goden die 7EVEN Gods of Fortune Ebisu zullen opvolgen zijn Jurōjin (god van het lange leven), Fukurokuju (god van de blijdschap), Bishamonten (god van de krijgers), Benzaiten (godin van de wijsheid en de kunsten) en Daikokuten (god van de rijkdom en handel).

Nederlandse invloed op 7EVEN Gods of Fortune whisky

Voor alle flessen in de 7EVEN Gods of Fortune serie geldt dat er een hele bijzondere verpakking en een speciaal label ontworpen is. Elke verpakking zal de god in kwestie dragen en het accosiatie aanduiden dat de god belichaamt. Zo zie je op de Ebisu verpakking de god zelf bij een vijver met vissen, waterlelies en bloesem.
Het toffe is dat de verpakkingen en de labels van 7EVEN Gods of Fortune whisky’s een link met Nederland hebben. Deze zijn namelijk verzorgd door Warbb, een Nederlandse digitale artiest. Hij heeft onder andere een eerbetoon aan Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen gemaakt, werkt met Nederlandse rapper Bizzey aan een NFT-project.

POPULAIR NIEUWS