Glasgow Distillery komt met nieuwe Glasgow 1770

Nieuws
door Monkey
donderdag, 02 maart 2023 om 9:00
glasgow
Glasgow Distillery heeft haar small batch reeks uitgebreid met een mooie nieuwe whisky: Een Glasgow 1770 Red Wine and Ruby Port Cask Finish. Daarmee is dit de eerste Glagow whisky die in twee verschillende vaten gerijpt heeft. De nieuwe Glasgow 1770 whisky heeft nog een ander bijzonder kenmerk. Er zijn namelijk twee verschillende dranken met elkaar gehuwd. De eerste is een peated whisky, gerijpt in nieuw Amerikaans wit eikenhout en afgewerkt in vaten van rode Bordeaux-wijn. De tweede is drievoudig gedistilleerde whisky, gerijpt in first-fill ex-Bourbon vaten en afgewerkt in ruby port vaten.
Mike Hayward, medeoprichter van The Glasgow Distillery is content met de nieuwe drank: 'Onze Glasgow 1770 Red Wine and Ruby Port Cask Finish brengt het (experimenteren met whisky, red.) naar het volgende niveau en markeert onze eerste uitstap naar het combineren van twee verschillende spirit stijlen met twee verschillende rijpingsprocessen.'
De oplage van Glasgow 1770 Red Wine and Ruby Port Cask Finish is beperkt. Er komen namelijk slechts 1925 flessen uit de twee gebruikte vaten. Beide vaten werden begin 2018 gevuld en de whisky is eind 2022 gebotteld.

Wat is Glasgow Distillerys 1770 Red Wine and Ruby Port Cask Finish?

Glasgow 1770 Red Wine and Ruby Port Cask Finish is volgens Hayward een knapperige whisky dankzij het peated element. De drank geeft daarom ook meteen een fruitige en rokerige ervaring, maar door het triple distilled element blijft hij licht. Het huwelijk tussen de twee dranken balanceert de nieuwgeboren whisky en geeft de drank een soepele afdronk. Dit zijn zijn de opmerkelijke tasting notes:
Neus: 'tonen van rode bessen en donker fruit in de neus'
Smaak: 'geroosterde amandelen en tabak'
Afdronk: 'een lange en kruidige afdronk met hints van roze peperkorrels'
De Glasgow 1770 Red Wine and Ruby Port Cask Finish is gebotteld op een ABV van 57,5 procent en krijgt als adviesprijs ongeveer 60 pond mee. Daarmee zit deze whisky in dezelfde prijsklasse als de Laphroaig Four Oak, maar iets hoger dan de gemiddelde whisky van de distilleerderij. Binnenkort zal Glasgow 1770 Red Wine and Ruby Port Cask Finish ook in de Nederlandse schappen liggen.
De whisky zal voor deze ronde van de Wilde Whisky Dagen alleen niet meer op tijd zijn. Wellicht doet de drank de volgende ronde wel mee.

POPULAIR NIEUWS