Glen Grant lanceert nieuwe 21 Year Old single malt whisky

Nieuws
zaterdag, 25 maart 2023 om 9:00
glen grant 21 year
De Glen Grant distilleerderij heeft een nieuwe whisky gelanceerd die meteen de oudste permanente whisky in haar collectie is. De Glen Grant 21 Year Old whisky wordt toegevoegd aan het portfolio met daarin de 10, 12, 15 en 18 jaar oude single malt whisky’s van het merk.
De Glen Grant 21 Year Old is niet alleen de oudste whisky in de collectie single malts, maar ook een nieuwe stap in de evolutie van het merk. Dit is namelijk de eerste van ‘een reeks innovatieve nieuwe releases die in 2023 en later onthuld zullen worden.’
Dennis Malcolm, meesterdistilleerder bij Glen Grant vertelt in het nieuwsbericht blij te zijn met deze release die voor hem een belangrijke mijlpaal in zijn ruim 60-jarige loopbaan markeert: ‘Ik ben trots en verheugd om deze prachtige whisky met de wereld te kunnen delen en ons streven naar consistente kwaliteit voort te zetten'. De whisky opent volgens de meesterdistilleerder de deur 'naar een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de distilleerderij'.

Wat is Glen Grant 21 Year Old voor whisky?

Glen Grant meldt in haar bericht dat Glen Grant 21 Year Old een van de prestigeproducten is, waarvan we er nog veel meer gaan zien. Malcolm is voor de release Warehouse Number 4 ingedoken, het oudste stenen stuwmagazijn van Glen Grant distilleerderij in Rothes, Schotland. Hij besloot voor deze release een combinatie van oloroso sherry butts, hogsheads en ex-bourbon vaten te gebruiken.
Het resultaat is een single malt whisky met een tropisch, fruitig karakter die gebotteld is op 46 procent alcohol.
De tasting notes van Glen Grant 21 Year Old whisky bestaan uit aroma’s van zoete perziken, toffee en rozijnen, een smaak van rijke tropische vruchten zoals kokosnoot. Dit alles leidt tot een lange afdronk met de smaak van gekarameliseerde crème brûlée.
De whisky wordt in kleine batches gebrouwen en moet al vanaf deze maand verkrijgbaar zijn op de wereldmarkt. De verkoopprijs liegt er niet om: voor een fles Glen Grant 21 Year Old leg je straks 360 dollar neer.
Wist je dat we elke week de beste whisky deals op een rij zetten?
Beeld: Glen Grant

POPULAIR NIEUWS