Jack Daniel’s brengt jubileum-whiskey opnieuw uit

Nieuws
zaterdag, 25 maart 2023 om 11:00
jack daniels
Goed nieuws voor liefhebbers van Jack Daniel’s: de distilleerderij brengt de speciale whiskey uitgebracht voor het 100-jarig jubileum terug op de markt.
Jack Daniel’s bestond in 2021 honderd jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Daarom kwam de distilleerderij met een exclusieve fles 10 years old Tennessee Whiskey, die uiteraard binnen no time uitverkocht was. Wie geluk heeft kan online wel nog een fles vinden, maar dan ben je wel een paar honderd dollar kwijt.

Een lager prijskaartje

Gelukkig hoef je nu niet meer zo diep in de buidel te tasten, want Jack Daniel’s brengt de 10 Years Old Tennessee Whiskey opnieuw uit voor 80 dollar. Daar houdt het niet bij op, want ook komt de distilleerderij met een 12 years old Tennessee Whiskey die 70 dollar kost. ‘De Jack Daniel-distilleerderij is een van de meest complete whiskey distilleerderijen ter wereld,’ aldus meester-distilleerder Chris Fletcher in de verklaring waarin de nieuwe flessen werden aangekondigd. ‘We hebben het geluk een diepe geschiedenis te hebben waaruit we inspiratie kunnen halen en premium whiskey’s kunnen maken op een manier die trouw blijft aan ons erfgoed van kwaliteit en innovatie.’
Hij vervolgt: ‘Ongeveer een jaar geleden hebben we onze eerste whisky met leeftijdsaanduiding sinds het begin van de 20e eeuw in deze serie uitgebracht en we waren heel blij met de overweldigend positieve reacties. We weten dat er veel enthousiasme is voor onze Aged Series en we kunnen niet wachten om Batch 2 van onze 10 Years Old Tennessee Whiskey samen met de eerste release van onze 12 Years Old Tennessee Whiskey te delen.’

Hoe smaken de 10 Years en 12 years Old Tennessee Whiskey?

Beide flessen zijn gemaakt met een graanverdeling van 80 procent maïs, 12 procent gemoute gerst en 8 procent rogge en werden met houtskool verzacht voordat ze werden gerijpt in geroosterde en verkoolde Amerikaanse witte eikenhouten vaten. De 12 years old heeft volgens Jack Daniel’s zoete en romige tonen van pijptabak, gekruid eikenhout en butterscotch. De 10 years old proeft naar eikenhout met lagen donker fruit en bitterzoete cacao.