Glengoyne Distillery komt met tiende cask strength whisky

Nieuws
maandag, 31 juli 2023 om 9:00
glengoyne
Glengoyne Distillery in Glasgow heeft een nieuwe Cask Strength whisky aangekondigd. Het gaat om de tiende expressie van de Glengoyne Cask Strength. De nieuwe versie van de whisky is gemaakt in dezelfde stijl als zijn voorgangers.
De Glengoyne distilleerderij begon met de Cask Strength serie in 2012. Sindsdien zijn er nog acht expressies van de whisky gevolgd die allemaal op dezelfde manier gestookt zijn. Nu is het tijd voor de tiende batch van de Glengoyne Cask Strength, waarvoor geen uitzondering gemaakt is.
De whisky heeft net als zijn voorgangers gerijpt in verschillende vaten van Europees en Amerikaans eikenhout. Hier zitten onder andere first fill Oloroso vaten, ex-bourbon vaten en refill vaten bij. Hoe lang de verschillende whisky precies gerijpt heeft, is niet bekend. Het betreft dan ook een whisky zonder leeftijdsaanduiding. Zoals altijd is de Glengoyne Cask Strength ook nu weer gebotteld op 59,23 procent ABV.

Wat mag je van Glengoyne Cask Strength Batch 10 verwachten?

Katy Muggeridge, brand director bij Ian Macleod Distillers, vertelt over de whisky dat deze dezelfde kenmerkende stijl heeft als de voorgaande expressies uit de serie. De whisky is zoet en fruitig en is ‘een passende dram om een decennium van de serie te markeren’.
De tasting notes van de Glengoyne Cask Strength Batch 10 zijn bij de onthulling van de whisky ook bekendgemaakt door de distilleerderij:
Neus: tonen van vers knapperige appels, bramen, roze peperkorrels, geroosterde amandelen en kokos.
Smaak: plakjes custard, crème brûlée, gebakken peren, citroenschil en een vleugje eik.
Afdronk: lang met tonen van honing en citrus.
De Schotse distilleerderij biedt Glengoyne Cask Strength Batch 10 in haar webshop aan voor 85 pond exclusief verzendkosten. De whisky zal ongetwijfeld ook in de Nederlandse schappen terecht komen, maar wanneer is nog niet bekend. Wel kun je voorgaande batches van de Cask Strength whisky nog her en der aanschaffen.
Nog niet lang geleden kwam er een andere Glenygoyne whisky uit die alles met een theepot te maken heeft: Glengoyne Teapot Dram.
Beeld: Glengoyne

POPULAIR NIEUWS