Deze Nederlandse single malt whisky smaakt naar abrikozen en drop (op=op)

Nieuws
vrijdag, 06 september 2024 om 12:00
twentse ketels squaremountains single malt whisky batch03
Ben je gek op abrikozen en drop? Dan wil je de nieuwe nieuwe batch van Squaremountains whisky niet missen. Het levenswater is vanaf vandaag te koop en een tip voor mensen die een mooie Nederlandse single malt whisky zoeken.
De nieuwe whisky van Stokerij Twentse Ketels is gemaakt via een zorgvuldig proces. Maarten jan Leppink, eigenaar van de Nederlandse distilleerderij, heeft een zachte expressie gebotteld. Tijdens de dubbele distillatie van de drank is er namelijk veel kopercontact geweest met de hoed en de kolom van de ketel. Daardoor is de spirit zuiver en zacht geworden.

Wat is de nieuwe Squaremountains Batch 03 single malt whisky?

Via de rijping in Garnatxa vaten van Frans eikenhout heeft de drank in iets meer dan drie jaar zijn donkere gouden kleur en zijn smaak gekregen.
Dit zijn de tasting notes van de Squaremountains Batch 03 single malt whisky:
  • Neus: Chipolatapudding, bosbessen/blauwe bessen, rozijnen, gesmolten karamel, vanille, wentelteefjes en een zweem van sinaasappelschillen. 
  • Smaak: Abrikozen en drop. 
  • Afdronk: Gekarameliseerde zachte afdronk en hout.

Beperkte oplage

Hoewel Leppink ruim 210 liter drank gestookt en gelagerd had, is er een zeer gelimiteerde batch uitgekomen. De whisky is namelijk onverhoopt al aangebroken door de engelen. Er was een angel’s share van bijna 15 procent, mede door de warme zomers van de afgelopen jaren.
Daardoor zijn er slechts 307 flessen van de Nederlandse single cask single malt whisky gebotteld. De whisky is op 46 procent alcohol by volume (ABV) de fles in gegaan. 
maarten jan leppink

Nu te koop

Het goede nieuws is dat de fles met de nieuwe Nederlandse single malt whisky vanaf vandaag te koop is. De expressie is in de webshop van Stokerij Twentse Ketels te vinden voor 84,95 euro.
Mensen die ervoor kiezen om de fles af te halen bij de distilleerderij, kunnen meteen een dram van de net gekochte aanwinst proeven. Het gaat hard met de voorraad, dus whiskyliefhebbers die een fles willen, moeten snel hun slag slaan.
Eerst proeven? Twentse Ketels is ook aanwezig bij Whisky & Music op 27 september in Hengelo.
Mede mogelijk gemaakt door Stokerij Twentse Ketels. Nix 18.
Foto: Frans Nikkels.

POPULAIR NIEUWS