Glenmorangie domineert deze competitie met zes top whisky's

Nieuws
vrijdag, 06 september 2024 om 8:00
glenmorangie vindima single malt whisky
Ga je nog op reis? Dan wil je bij de travel retail winkels zoeken naar de volgende whisky’s. Deze flessen zijn namelijk als beste uit de bus gekomen tijdens de Travel Retail Masters 2024.
Elk jaar worden er verschillende competities gehouden om zo de beste whisky’s van dat jaar te bepalen. Een van die competities is de wereldwijde Travel Retail Masters 2024. Een panel van juryleden heeft uiteenlopende dranken uit de schappen van de luchthavens en andere travel retail bestemmingen geproefd. Onder andere rum, likeuren en natuurlijk de godendrank zijn de revue gepasseerd.
De whisky’s die dit jaar als beste uit de bus zijn gekomen, zijn beloond met Silver, Gold, Master en Taste Master medailles. Hieronder vind je een overzicht van de beste travel retail whisky’s van 2024.

Glenmorangie wint met twee 16 jaar oude single malt whisky's

We beginnen met de Master en de Taste Master medailles. Deze gaan allemaal naar Schotland, om precies te zijn naar de Glenmorangie distilleerderij. Opvallend is dat het ook allebei 16 jaar oude expressies betreft.
WhiskyMedaille
Glenmorangie 16 Years Old The TributeMaster en Taste Master
Glenmorangie 16 Years Old The VindimaMaster

Nog veel meer Glenmorangie in de Travel Retail Masters 2024

Dezelfde distilleerderij domineert de rest van de lijst met de bete travel retail whisky's van 2024. In totaal wint Glenmorangie maar liefst zes plakken. Hieronder vind je de andere expressies die gewonnen hebben:
WhiskyMedaille
Glenmorangie 19 Year OldGoud
Glenmorangie 14 Year Old The ElementaGoud
Glenmorangie 12 Year Old The AccordGoud
Glenmorangie 21 Year Old The AureumGoud
Penderyn FaradaySilver

Slechts één wereldwhisky

De Penderyn whisky die in de lijst voorbij komt, is de enige whisky die in de categorie World Whisky voorbij is gekomen. The Spirits Business, die de competitie elk jaar organiseert, vertelt dat deze expressie ook de enige whisky is dit dit jaar aan de competitie meegedaan heeft.
Afgelopen jaar waren er geen deelnemers met wereldwhisky's (expressies van buiten Schotland, Ierland, de Verenigde Staten, Japan of Canada) die een vermelding in de lijsten kregen. In dat jaar stond Douglas Laing wel nog in de lijst met winnaars in de categorie Scotch whisky.
Whisky Almanak Image
Whisky Almanak
EUR17.5
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS