Zo kom je aan een ticket voor het whiskyfestival in Gent dit jaar

Nieuws
vrijdag, 09 augustus 2024 om 8:00
r3a6237 laura csonka
Ben je op zoek naar een whiskyfestival op een unieke locatie? Markeer dan alvast 4, 5 of 6 oktober in je agenda. Want dan is het tijd voor één van de leukste festivals van België: Whisky Festival Gent. Tickets voor het Belgische whiskyfestival zijn nu te koop.
Als je zoekt naar de mooiste steden van België, dan zul je altijd Gent in de lijsten terugvinden. De stad ademt historie in en uit. Dus hoe gaaf zou het zijn om op een historische locatie een whiskyfestival te houden? Voor de 21e keer wordt de Oude Vismijn dan ook omgedoopt tot festivaldecor.
Veel whisky connaisseurs houden van een mooie oude dram in hun glas. Hoe ouder, hoe beter zullen sommigen zeggen. De locatie van Whisky Festival Gent is ook oud, dus dat combineert mooi!

Wat is de Oude Vismijn?

De Oude Vismijn is één van de oudste markten van Gent en dateert al van 1689. Zodra je hier rondloopt, waan je je dan ook bijna in een oude speelfilm. Alleen ben je geen toeschouwer, maar speel je zelf de hoofdrol.

Wanneer vindt Whisky Festival Gent plaats?

Dat is tenminste als je een kaartje koopt voor het festival. In totaal zijn er vier verschillende sessies waar je tickets voor kunt kopen.
  • Vrijdag 4 oktober Avond sessie 19:00 – 23:00 uur
  • Zaterdag 5 oktober Middag sessie 13:00 – 17:00 uur 
  • Zaterdag 5 oktober Avond sessie 19:00 – 23:00 uur
  • Zondag 6 oktober Middag sessie 13:00 – 17:00 uur
De vrijdagavond is nieuw ten opzichte van vorig jaar. Nederlanders die af willen reizen kunnen bijvoorbeeld vrijdagavond genieten van een mooie dram, een hotel boeken en er een leuk weekend Gent aan vastplakken. Win-win, toch?

Distilleerderij bezoek combineren met zondagmiddagsessie

Wie een iets rustigere festivalbeleving wil, doet er goed aan om voor de zondagmiddag kiezen.
De zaterdagsessies trekken de meeste mensen en de zaterdagmiddag is ook al uitverkocht. Leuk detail is dat op zaterdag- en zondagochtend tours worden geboekt naar De DaDa Chapel Distillery.          

Waar zijn tickets te koop?

Tickets kosten 40 euro per stuk en kunnen via de officiële website besteld worden. Bij de prijs zit een tasting glas inbegrepen, waarmee er mooie dranken geproefd kunnen worden. De keuze is reuze met meer dan 30 standhouders.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.
Mede mogelijk gemaakt door Whisky Festival Gent. Nix18.

POPULAIR NIEUWS