Gordon & MacPhail bottelt extreem zeldzame Clynelish single malt whisky van 50 jaar oud

Nieuws
zaterdag, 18 mei 2024 om 13:00
gordon macphail clynelish 1972 50 yo single malt whisky
De onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail is het warenhuis weer in gedoken om een nieuwe whisky te bottelen. Voor de nieuwe release is een Clynelish vat gekozen met daarin een single malt whisky van maar liefst 50 jaar oud.
De spirit voor de Clynelish is gedistilleerd in 1972, om precies te zijn op 6 mei. Daarna heeft de drank in een Refill hogshead van Amerikaans eikenhout met vatnummer 5335 gerust totdat de drank op 7 november 2022 gebotteld is.

Dit is de Gordon & MacPhail Clynelish 1972 single malt whisky

De Gordon & MacPhail is ondanks zijn lange rijping in de Amerikaanse vaten een goudkleurige drank geworden. Over de smaak van de nieuwe Highland single malt whisky vertelt de onafhankelijke bottelaar het volgende in de tasting notes:
Neus: Verse appel, walnoten en subtiele gemberkruiden. Daarna volgen er tonen van Siciliaanse limoen met een vleugje oud leer.
Smaak: Soepele gepocheerde peer, abrikoos en banaan met een vleugje vanillekruiden, ananas en eikenhout.
Afdronk: Lang en rijk met aanhoudende tonen van citroen.
De single malt whisky is gebotteld op 58 procent alcohol by volume (ABV).

Onderdeel van een collectie zeer zeldzame single malt whisky’s

De nieuwe expressie van de bottelaar is onderdeel van de Private Collection van het merk. In deze collectie zijn talloze oude en zeldzame whisky’s te vinden zoals een 57 jaar oude Strathisla 1957-2014, de 43 jaar oude Mortlach 1978-2021 en de 40 jaar oude Caol Ila 1982-2022.
Van de Gordon &MacPhail Clynelish 1972 single malt whisky is niet heel veel vloeistof gespaard gebleven door de engelen. De onafhankelijke bottelaar heeft slechts 135 flessen van de 50 jaar oude godendrank weten te bottelen, wat dit tot een verzamelobject maakt.
Of en wanneer de drank naar ons land komt, is niet bekendgemaakt. Wel is de whisky online opgedoken met een prijskaart van 6465 euro exlcusief verzendkosten.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties