Graanrepubliek opent haar deuren voor Experience Tour

Nieuws
maandag, 03 april 2023 om 9:00
dollard
In Groningen wordt er volop whisky gemaakt. Hoewel veel distilleerderijen nog met hun eerste daadwerkelijk whisky op de markt moeten komen, ligt er van alles te rijpen in vaten. De Graanrepubliek is gestart met haar zogeheten Experience Tour.
De Graanrepubliek is de plek waar het allemaal gebeurt voor Dollard Whisky. Bij deze boeren en makers komt de toekomstige whisky vandaan. En dus is het interessant om een kijkje in de keuken te krijgen, ook al is de whisky er nog niet.

Makers aan het werk zien 

Op de officiële Facebookpagina van De Graanrepubliek is te lezen dat de Experience Tour afgelopen weekend gestart is, zaterdag om precies te zijn. Verder staat er: ‘Tijdens deze tour nemen wij je mee op een reis door onze stokerij, brouwerij en bakkerij. De plek waar onze makers de smaak van het graan weten te perfectioneren tot de beste producten. Als je geluk hebt zie je de makers aan het werk.’
De Experience Tour wordt vanaf nu elke zaterdag en zondag georganiseerd, waarbij er steeds plaats is voor twintig personen. Er zijn twee momenten per dag waarop er meegedaan kan worden met een tour: om elf uur ’s ochtends en om half 3 ’s middags. Een tour duurt ongeveer een uur en de prijs is 17,50 euro per persoon. In dit bedrag is ook een proeverij plank inbegrepen.

Proeverij tijdens Experience Tour van De Graanrepubliek

Op de officiële website staat: 'We sluiten de tour af met een proeverij plank in ons Proeflokaal, inclusief Hooghoudt jenever, Eggens bier en brood van Bakker Wiebrand. Liever alcoholvrij? Dit is uiteraard ook mogelijk.' 

Reserveren is, anders dan bijvoorbeeld in het buitenland, niet verplicht maar wel aan te raden. Dat kan via deze pagina
De Graanrepubliek werkt samen met Dollard Whisky, dat vorig jaar een succesvol Kickstarterproject lanceerde. Het betreft een coöperatie van boeren en ondernemers waarbij duurzaamheid voorop staat. De ondernemers willen de manier waarop mensen over voedsel denken veranderen en iets terug geven aan het land.
Vergeet niet mee te doen met onze toffe prijsvragen!