Update - Beek Spirits viert vijfjarig bestaan met speciale botteling

Nieuws
zondag, 02 april 2023 om 18:00
beek 5 jaar
Beek Spirits bestaat vijf jaar! En dat is natuurlijk reden voor een feestje! De onafhankelijke bottelaar viert zijn verjaardag dan ook met heel wat aankondigingen en een release van een hele speciale botteling: Beek Vintage Whisky Millstone 2017 Peated Moscatel.

Update

Jan Beek meldt op Facebook dat de whisky volledig is uitverkocht bij hemzelf, alsook bij de groothandel en bedankt iedereen voor het kopen van de whisky.
Gisteren hebben we overigens de winnaar van de Beek prijsvraag onthuld
Oorspronkelijke bericht
Vijf jaar geleden begon het avontuur van Jan Beek als onafhankelijke bottelaar. Inmiddels is hij niet meer weg te denken op whiskyfestivals zoals het Whisky Festival Noord-Holland en is zijn collectie dranken flink gegroeid. Zo zijn er al een sinaasappellikeur, een vermouth, cognac, eau de vie, calvados en meer uitgekomen met een Beek label erop. Ook op het gebied van whisky's heeft Beek niet stil gezeten. Onlangs nog kwam hij met Beek Whisky Haran die volgens onze review 'in balans, compleet en uitnodigend' is.
Deze whisky volgde de Calvados whisky van Beek op, een 'ijzersterke toevoeging van de line-up' volgens onze recensie.
Beek zit niet stil en zag natuurlijk al lang aankomen dat er een jubileum gevierd moet worden. En daar hoort een release bij, waarbij Beek ons mee terug neemt in de tijd. Om precies te zijn naar 2017. Het avontuur van Beek Spirits begon namelijk met een afspraak met Patrick van Zuidam van Zuidam Distillers. En die afspraak keert nu terug in de jubileumbotteling, want dat is een heuse Beek Vintage Whisky Millstone 2017 Peated Moscatel.

Wat is Beek Vintage Whisky Millstone 2017 Peated Moscatel?

Beek heeft er niet lang over hoeven nadenken toen hij er met Zuidam over sprak. Begin dit jaar werd de Millstone whisky geproefd door Zuidam en Beek en toen wisten de mannen het meteen zeker: 'Deze moet en zal het worden!' Een voorproefje van resultaat van de jubileumbotteling is, kun je in de tasting notes vinden:
Kleur: roodkoper
Neus: 'turfrook, vanille, rozijnen, zoete appel, leer, tabak, kruiden, fruit'
Smaak: 'krachtig, rook, fruit, een fruitig zoetje, kruiden, eikenhout, toffee, chocolade'
Afdronk: 'heel lang, rook, er komen peerdrops, chocolade, noten en fruit'
Het vat voor de Millstone 2017 Peated Moscatel is in 2017 gevuld. Dit jaar zijn er 'slechts' 316 flessen uit gekomen van deze vijfjarige whisky die op 51,6 procent alcohol gebotteld is. De winkelprijs wordt ongeveer 65 euro.

Beek heeft nog meer verjaardagsplannen

Beek is nog niet klaar na deze jubileumbotteling met het uitdelen van cadeaus. Er zijn ook meteen andere aankondigingen gedaan. Binnenkort komt er een gelimiteerd speciaalbier uit met de merknaam Zwaan & Beek. Daarnaast komt er een vernieuwde Spiced Rum aan waarvoor Macedonische peper gebruikt is. De smaak moet hierdoor nog krachtiger zijn.
Na al deze mooie traktaties kunnen wij natuurlijk alleen nog maar zeggen: Van harte gefeliciteerd Beek Spirits!

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties