Grootste stokerij van Engeland zoekt enorme investering om te starten

Nieuws
woensdag, 21 augustus 2024 om 10:00
dartmoor
In Engeland heeft Princetown Distillers een aantal jaren geleden goedkeuring gekregen om de grootste whisky distilleerderij van het land te bouwen. Toen is de bouw van de whiskystokerij in Cornwall begonnen, maar nu is er toch nog een investering nodig voor de afronding daarvan. De distilleerderij heeft bijna 6 miljoen euro nodig.
Princetown Distillers startte de bouw van Dartmoor Distillery in 2018 en is nu zover dat het overgrote deel van de gebouwen is afgerond. De apparatuur staat allemaal op zijn plek en er zou al gestookt kunnen worden. De capaciteit die de distilleerderij nu heeft, is geschat op ongeveer 1,5 miljoen liter pure alcohol per jaar, wat dit de grootste whiskystokerij van Engeland maakt.

De puntjes op de i

De distilleerderij heeft momenteel al een bezoekerscentrum, maar dit is slechts een tijdelijk gebouw. Het definitieve gebouw met daarin een whiskywinkel, een café en een magazijn voor vaten is nog in aanbouw. De stokerij wil een deel van de investering voor de afronding daarvan inzetten.
Onder andere het loodgieterswerk en de bedrading moeten nog gerealiseerd worden. De rest van het geld wordt gebruikt om de productie op te starten en als werkkapitaal voor de eerste jaren.

Dalmoor Distillery zoekt strategische whisky partner

De distilleerderij is niet zomaar op zoek naar iemand met een grote portemonnee. Christopher Rourke, directeur van Princetown Distillers, vertelt dat de Princetown Distillers op zoek is naar een investeerder die ook van toegevoegde waarde is op andere gebieden.
'We zouden het in dit stadium erg prettig vinden om een strategische partner in te schakelen, zoals een drankengroep.'
Het doel van Rourke is om de distilleerderij te ontwikkelen tot het vlaggenschip van Engelse whisky. Een van de ambities die Rourke heeft is whisky exporteren naar de Verenigde Staten, India en China. Daarnaast is toerisme een belangrijke toevoeging van de distilleerderij volgens Rourke.
Het doel is om Princetown te ontwikkelen als een vlaggenschip van de Engelse whiskyproducenten nu de categorie begint te groeien in populariteit.

Plannen voor sourced whisky van Dartmoor

Princetown Distillers wil binnenkort al beginnen met de verkoop van whisky. Dat is dan niet uit eigen stook, maar een pakket met daarin sourced whisky, dus drank van een andere distilleerderij. Daarnaast kunnen klanten al investeren in whiskyvaten van de distilleerderij.
Het wordt verwacht dat de bouw van de distilleerderij in 2025 afgerond is. Daarna zouden er meer dan 20 banen beschikbaar zijn en kan het stoken van de whisky beginnen. Of er al investeerders gereageerd hebben en welke dat zijn, is niet bekendgemaakt.
The Whisky Distilleries of the United Kingdom Image
The Whisky Distilleries of the United Kingdom
EUR47.52
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS