Sloveense distilleerderij Broken Bones lanceert cask strength whiskyserie

Nieuws
woensdag, 21 augustus 2024 om 7:00
broken bones whisky
De Sloveense distilleerderij Broken Bones heeft cask strength versies uitgebracht. Hieronder vallen rokerige en niet rokerige single malt whisky’s.
De nieuwe whiskyreeks wordt toegevoegd aan het al bestaande assortiment van het Sloveense bedrijf. Het bedrijf is werkzaam sinds 2012 en is opgericht door Boštjan Marušič en Polona Preskar.
De whisky’s (op vatsterkte) zijn gebotteld op 56,5 procent en 57 procent alcohol by volume en zijn daarmee een stuk hoger in het alcoholpercentage dan eerdere expressies. Die whiskyflessen zaten namelijk op 46 procent ABV.

Wat houden de Broken Bones whisky’s in?

Volgens de distilleerderij zorgt de vatsterkte er nu voor dat ‘de intensiteit en concentratie van smaken’ van de single malt versterkt worden en de whisky’s daarmee beter tot z’n recht komen. De smaken zijn nu ‘robuuster en voller’.

Waar is de whisky te koop?

De whisky's zijn te koop bij de distilleerderij. Dit kan online via de website, waarbij aangegeven wordt dat er naar alle EU landen wordt verstuurd. Het prijskaartje is 155 euro.
Op de officiële website staat dat het de bedoeling is van de distilleerderij om te wedijveren met Schotse whisky’s, maar ook dat hen een lange weg stond te wachten ‘van opleiding, onderzoek, experimenten en ontwikkeling.’
Verder schrijft de distilleerderij het volgende over haar eigen whisky’s:
‘Broken Bones Whisky wordt gemaakt van de fijnste gerstemout, gist en water en na een langzame distillatie in een dubbele distilleerketel, gekoesterd in een zorgvuldig geselecteerde combinatie van Sloveense en Amerikaanse eiken vaten die bijdragen aan de karakteristieke, bloemige en volle smaak. Niet gekoeld gefilterd. Geen toegevoegde kleurstoffen.’

Naam van de distilleerderij

De naam van het bedrijf is een opvallende: Broken Bones. De naam van de dranken komt voort uit het feit dat de twee oprichters in 2016 in het ziekenhuis zijn beland toen ze tijdens het vullen van whiskyvaten een ongeluk kregen. Een gebroken been en neus waren het gevolg. Beide heren zijn opgelapt en de naam van de distilleerderij is een feit.
Meer weten? Bezoek dan de officiële website.
Lees ook eens onze Distilleerderij Donderdag content.
Iconic Whisky Image
Iconic Whisky
EUR15.5
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Broken Bones Distillery

POPULAIR NIEUWS