Highland Park 54 Year Old te bewonderen in Edinburgh

Nieuws
maandag, 13 maart 2023 om 11:00
highland park 54 year old
Als je de Highland Park 54 Year Old met eigen ogen wilt bewonderen, kan dat momenteel in Edinburgh. Daar staat de oude whisky nu in de etalage van de Whisky Shop.
Highland Park heeft vol trots een story op Instagram gedeeld van de Highland Park 54 Year Old en hoe deze whisky van buitenaf gezien kan worden in de Whisky Shop in Edinburgh. De tekst die in de story erbij staat: ‘Catch a glimpse of our Highland Park 54 Tear Old at the Whisky Shop, Mutrees Walk.’ Dus mocht je een weekendje naar Edinburgh gaan, grijp dan je kans!

Highland Park 54 Year Old is een whisky met een prijskaartje

Onlangs kondigden we de lancering al aan van deze Highland Park whisky. Het is de meest oude en exclusieve whisky-lancering uit de stal van Highland Park. Er zijn slechts 225 flessen verkrijgbaar. Een fles kan aangeschaft worden via de officiële website van Highland Park, maar dan moet je wel flink wat geld op je bankrekening hebben staan. Het prijskaartje is namelijk 39.000 pond, wat omgerekend iets minder is dan 45.000 euro.

Highland Park 54 Year Old tasting notes

Dit zijn de tasting notes van de whisky.
Kleur: ‘Diep amber’
Neus: ‘Exotische lychee, kamfer, eikenhout en een hint van turf’
Smaak: ‘Warme kruiden, geplette komijn, korianderzaad, zomerrozen en jasmijn met een hint van kiwi en pistache’
Afdronk: ‘Zoet en kruidig aan het einde. Houtnoten maken plaats voor zoete fenegriek met een turfachtige rooksmaak’
Gelukkig zijn er ook veel betaalbare Highland park whisky’s te koop, zoals de 12 Years en de 18 Years. Toegegeven, de ‘standaard’ Highland park whiskyflessen zien er wel minder mooi uit dan de whiskyfles van de Highland Park 54 Year Old. Maar goed, je moet ook geen appels met peren willen vergelijken.
Wist je dat ook kans maakt op toffe prijzen hier op Whisky Monkeys?

POPULAIR NIEUWS