Highland Park breidt bekroonde Cask Strength-serie uit

Nieuws
woensdag, 08 maart 2023 om 13:00
cs3 almonds pairing
Highland Park heeft haar bekroonde Cask Strength serie uitgebreid met een nieuwe telg. Het is de derde in de serie die de toepasselijke naam Highland Park Cask Strength Release No. 3 heeft gekregen. Deze whisky is net even anders dan zijn twee voorgangers.
Cask Strength Release No.3 gebruikt namelijk whisky gemaakt met een hoger aandeel Orkney peated malt. Dit resulteert in een wat rokerigere stijl in vergelijking met de andere twee single malts. De whisky heeft voornamelijk gerijpt in first fill sherry Amerikaanse en Europese eiken vaten en een kleine hoeveelheid refill vaten. Dit levert smaken van verkoold eiken, tropisch fruit, anijs, heide honing, vanille room, aromatische viooltjes, spons cake en turf rook op. Hieronder de volledige tasting notes:
Kleur: 'natuurlijk diep goudkleurig'
Neus: 'smeulende turfrook, licht verkoold eikenhout, met honing geglazuurde citroenen, geplette anijs'
Smaak: 'rijpe mango, troebele heidehoning, opgeklopte vanillecrème, aromatisch viooltje'
Afdronk: 'roze pompelmoesschil, rijke biscuit, smeulende turfrook'

Highland Park Cask Strength No. 3 permanent

In tegenstelling tot veel whiskyreleases die we nu voorbij zien komen is Highland Park Cask Strength No. 3 een permanente toevoeging aan de serie. Het betreft hier dus geen limited edition of een speciale editie. De drie Highland Park whisky’s hebben een zelfde karakter, maar verschillen op het gebied van ABV en smaaksamenstelling.
Of Highland Park met No.3 ook weer een prijswinnende whisky aan boord heeft, is nog even afwachten. Met de vorige twee versies is de distilleerderij bekroond met maar liefst drie prijzen. Dubbel goud op de San Fransisco World Spirits Competition 2021 en goud op de Scotch Whisky Masters. Daarnaast scoorde de whisky’s 95 van de 100 punten tijdens de 2021 Ultimate Spirits Challenge.
De prijs voor Highland Park Cask Strength Release No. 3 ligt standaard op ongeveer 80 euro. En het mooiste is: Highland Park Cask Strenght No.3 ligt al in de schappen!
Wist je dat we ook hele toffe interviews hebben?

POPULAIR NIEUWS