Exclusieve Japanse whisky online onder de hamer

Nieuws
maandag, 13 maart 2023 om 13:00
yamazaki 55
Bij veilinghuis Sotheby’s zie je regelmatig behoorlijk exclusieve items voorbij komen die stuk voor stuk onder de hamer gaan. Zo kwam er onlangs nog een The Macallan whisky voorbij voor een monsterbedrag en was er een Pappy van Winkle die een record verbrak. Ook nu is er weer een whisky die de spotlight pakt. Er wordt namelijk een Japanse whisky geveild die een verwachte waarde heeft van een miljoen dollar.
Bij Sotheby’s vindt namelijk de Fine & Rare whisky veiling plaats. Tijdens deze veiling kan er online geboden worden op whisky’s die een uiteenlopende waarde hebben. Hoewel de veiling niet in Nederland is, kun je er online aan deelnemen. Je hoeft dus niet eens van je bank af te komen, laat staan af te reizen naar het buitenland.
Voor het klapstuk van de Fine & Rare Whisky veiling moet je wel een goedgevulde portemonnee hebben. Dat is namelijk een Yamazaki 55 Year Old. Ooit werd deze fles verkocht voor ongeveer 31.000 dollar, maar op het moment is het de oudste en meest waardevolle Japanse whisky ooit.
De whisky kent een oplage van honderd stuks en moet rond de 350.000 en een half miljoen dollar opleveren. Als je niet voor deze whisky gaat, dan is de Fine & Rare whisky veiling nog steeds de moeite waard om eens te bekijken. Er is namelijk voor iedereen wat te vinden.

Fine & Rare whisky met veel Japanse whisky

Naast deze whisky in de ultra rare categorie, is er namelijk van alles te koop. Daarbij hoef je geen miljoen neer te tellen om mee te doen, al is dat afhankelijk van wat je wil hebben natuurlijk. Er zijn namelijk flessen die voor een paar honderd dollar onder de hamer gaan zoals een Hibiki Japanese Harmony Ryusui-Hyakka Limited Edition.
Daarnaast zijn er ook flessen die voor een paar duizend onder de hamer gaan zoals verschillende The Macallan whisky’s. In deze categorie vind je ook een Yamazaki 25 Year Old die rond de 8.000 dollar moet kosten op het moment. In een andere categorie vind je whisky’s van enkele tienduizenden dollars.
De Sotheby’s veiling loopt tot 13:00 uur ’s vanmiddag. Dan zal voor het laatst de hamer vallen en de veiling ten einde brengen.