Nederlandse Delrey Distillery is officieel begonnen met whiskyproject

Nieuws
maandag, 13 maart 2023 om 9:00
whiskyglas2023
De Hengelose distilleerderij Delrey Distillery, die pas in 2019 is opgericht, is officieel bezig met whisky. Zo is op Facebook te lezen.
Op Facebook heeft Delrey Distillery het volgende gepost: ‘We zijn officieel begonnen met ons whisky project samen met Rigtersbier uit Haaksbergen. Na veel wikken, wegen en testen hebben we een recept bestaand uit drie verschillende granen voor onze eerste grote batch whisky. De onmisbare gerst, de mais voor zijn zoetheiden de tarwe voor zijn zachte karakter. De eerste batch wordt afgevuld in nieuwe Franse eikenhouten vaten.’

Wat weten we over  Delrey Distillery?

Verder meldt de Hengelose distilleerderij dat als mensen ooit gedroomd hebben van een eigen vat whisky dat lokaal gemaakt is in Twente, er contact met het bedrijf opgenomen kan worden. Op de officiële website is te zien dat de distilleerderij werkt met een iStill om whisky te maken in plaats van koperen ketels. Onlangs hebben we nog een artikel gepost en de vraag aan jullie voorgelegd of whisky gemaakt via een iStill ‘echte’ whisky mag heten.

Buitenlandse invloeden

Zelf zegt Delrey Distillery kwaliteit als belangrijke pijler te hebben. Verder is te lezen dat de vaten rechtstreeks uit Italië komen, de flessen uit Frankrijk en Duitsland. Ook andere ingrediënten hebben een buitenlands tintje. ‘We gebruiken de beste granen uit Europa en combineren die met de beste kruiden en specerijen. Deze vinden we lokaal, maar ook in het Verre Oosten. Onze saffraan importeren we bijvoorbeeld uit een gebied aan de voet van de Himalayas in India..’ Daarmee wordt het straks dus geen typische Nederlandse whisky.
Delrey Distillery heeft al gin uitgebracht, waaronder de eerste smoked gin van Nederland. Ook biedt het bedrijf whisky workshop aan waarin je een eigen whisky maakt. Meer weten? Kijk dan op de officiële website.
Wist je dat je op Whisky Monkeys ook hele leuke prijzen kunt winnen? Doe mee!

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties