Hoe Southern Comfort onderwerp van gesprek is in SkyShowtime hit Fatal Attraction

Nieuws
zondag, 11 juni 2023 om 13:00
fatal attraction
Ja ja, het is weer zover. We hebben ontdekt hoe een whiskey een rol speelt in een grote tv show, namelijk Fatal Attraction. Mogen we eigenlijk wel van whiskey spreken? Nou dat is precies waar het gesprek over gaat!
Fatal Attraction is nu te bewonderen op Skyshowtime. Zoals de naam al doet vermoeden is de show gebaseerd op de beroemde film met Sharon Stone en Michael Douglas. En hoewel er een hoop seks en geweld in voorkomt, is er ook een leuke rol weggelegd voor drank. Dit keer niet omdat iemand zijn verdriet of pijn probeert te dempen. Nee, er vindt een normaal gesprek plaats tussen vader en dochter.

Southern Comfort: wel of geen bourbon?

In aflevering 4, Mecial Woman (sinds vandaag staat net aflevering 5 op SkyShowtime) praat Dan Gallagher (Joshua Jackson) met zijn dochter Ellen Gallagher (Alyssa Jirrels). Ze zitten samen in een kroeg als dochterlief ineens het volgende zegt: ‘Gin laat de bloedvaten in je gezicht exploderen.’ Papa moet lachen en zegt: ‘Niet waar. Opa Warren zou erg boos worden als je dat zegt. Hij voelde zich geroepen om de goede naam van gin te beschermen.
En bourbon?’ Ellen reageert enkel met ‘pruimen’. Dan moet de vader nog harder lachen en vraagt waar ze het over heeft. Hij reageert met de woorden: ‘Southern comfort is nauwelijks bourbon. En er zitten geen pruimen in.’ Dit alles gebeurt na iets meer dan een half uur in de vierde aflevering. Na wat gelachen te hebben zijn ze het er over eens: ze hoeven eigenlijk allebei geen gin of of whiskey. Vader en dochter drinken liever bier of wijn.

Maar wat is Comfort Soutern nu dan écht?

Soutern Comfort komt uit de Verenigde Staten en is een likeur gemaakt van vruchten, specerijen en whiskey. De drank wordt al sinds 1874 geproduceerd. Topdrinks omschrijft de drank als volgt:
‘Het zuiden van de Verenigde Staten staat bekend om warme en zwoele zomeravonden. Feestgangers kunnen zich volledig uitleven in de carnaval-stad New Orleans. New Orleans ligt aan de Mississippi river, en vormt het hart van de Delta Blues. Een cultuur van Amerikaanse gastvrijheid en muziek.’

Waar gaat Fatal Attraction over?

SkyShowtime omschrijft de tv-serie als volgt: 'Fatal Attraction is een gloednieuwe achtdelige herinterpretatie van de klassieke psychoseksuele thriller uit de jaren tachtig.' Waar het in ieder geval om gaat is dat twee mensen een affaire krijgen en één van de tv jarenlang in de gevangenis belandt. De vraag is zoveel jaar later hoe de spreekwoordelijke vork in de steel zit en dat is ontzettend spannend.
Zoek je trouwens nog een cadeau voor Vaderdag? Check dan onze whisky cadeautips.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS