Irish Distillers brengt nieuwe jaarlijkse Powers whiskeyrelease uit

Nieuws
maandag, 11 september 2023 om 17:00
powers cask strength
Irish Distillers heeft een nieuwe telg in de Powers whiskeyserie onthuld met een leeftijdsaanduiding. Het betreft Powers John’s Lane Cask Strength whiskey. De pot still whiskey is maar liefst 12 jaar oud en vormt een eerbetoon aan Powers Irish Whiskey.
Powers John’s Lane Cask Strenght whiskey is getrouw aan de originele stijl van distilleren die de John’s Lane Distillery ooit gebruikte. De distilleerderij stond ooit bekend voor de ontzettend smaakvolle pot still whiskeys en daar vormt deze whiskey volgens het Pernod Ricard whiskeymerk geen uitzondering op.
De release van de whiskey van Irish Distillers komt niet op een vreemd moment. Twaalf jaar geleden werd de Powers John’s Lane whiskeyreeks geïntroduceerd. Om die mijlpaal te vieren, is de cask strength whiskey uitgebracht die voortaan elk jaar terug zal keren met een nieuwe release.

Wat is de Powers John’s Lane Cask Strength whiskey?

De Powers John’s Lane Cask Strength whiskey is gestookt door de Midleton Distilley in Cork. In die distilleerderij heeft de spirit twaalf jaar voornamelijk gerijpt in first fill American bourbon vaten. Een klein deel van het distillaat heeft een andere rijping ondergaan, namelijk in Oloroso sherry butts. Daarna is de whiskey samengevoegd en op 57,8 procent gebotteld.
De tasting notes van de nieuwe Ierse whiskey van Irish Distillers zijn als volgt:
Neus: Bosaroma’s met versleten leer en tabak, lagen van verkoold hout, cacao, strooptoffee, gevolgd door kruiden en zwarte peper.
Smaak: Rijke kruidige smaak, met vanille, manuka honing en gedroogde abrikoos Daarna nootachtige tonen met nootmuskaat en zoete houtachtige elementen.
Afdronk: Geroosterd eikenhout met honing.
Van de Powers John’s Lance Cask Strength whiskey verschijnen 200 speciale flessen. Deze zijn verkrijgbaar in The Palace Bar in Dublin en vieren het 200-jarige bestaan van de bar. Voor whiskeyliefhebbers verschijnt de whiskey komende maand, op 2 oktober. De Ierse whiskey is vanaf dan te koop in Ierland, Noord-Ierland, Dublin Airport en bij de distilleerderij voor 90 euro.