Whisky Names Explained: Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series - Edition 1: Ebisu

Whisky Names Explained: Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series - Edition 1: Ebisu

Het is weer tijd voor een nieuwe Whisky Names Explained. Deze keer reizen we naar het land van de rijzende zon: Japan. Heb je al gehoord over de Japanse Chichibu 7EVEN Gods of Fortune serie? In de Whisky Names Explained van vandaag vertellen we je alles over deel 1 van deze serie: Ebisu.

Om deze whisky goed uit te kunnen leggen, duiken we de magische wereld van de Japanse mythologie in. Volgens de boeken Kojiki en Nihonshoki, was er in het begin der tijden alleen chaos. Uit deze massa ontstonden hemel en aarde: Yin en Yang. Door deze twee sterke krachten van de natuur ontstonden er verschillende goden, ook wel kami’s genoemd.

Izanagi, Izanami en het mismaakte kind

Na zeven generaties van verschillende kami’s, zijn er twee goden die Izanagi en Izanami heten. Zij krijgen de opdracht om het land uit te breiden. Met een speer roeren de twee kami’s door de duistere oersoep onder zich. Izanagi haalt zijn speer op en er vallen enkele druppels naar beneden en het land, Onogoro, is gemaakt. Izanagi en Izanami trouwden door een goddelijk ritueel uit te voeren.

De eerste keer mislukte het ritueel. De tweede keer lukte het en kregen de twee kami’s samen verschillende nakomelingen die de natuurfenomenen, eilanden en nog meer goden werden. Uit het eerste, mislukte ritueel ontstond een misvormd kind, Hiruko, dat later Ebisu genoemd werd. Ebisu had geen botten in zijn lijf en kon niet lopen. Zijn ouders gooiden hem op zijn derde verjaardag de zee in, maar hij overleefde dit en ontwikkelde alsnog botten.

Als dit geen geluk is?! Hij werd een van de Shichifukujin, ook wel bekend als de zeven geluksgoden. Dit verklaart de naam van deze whisky in de 7EVEN Gods of Fortune serie.

Nog meer Chichibu whisky's

Hiermee is Ebisu, de beschermheer van de vissers en zeevaarders, de enige geluksgod uit het shintoïsme. De andere zes geluksgoden komen uit het Hindoeïsme of Boeddhisme en heten: Benzaiten, Bishamonten, Daikokuten, Fukurokuju, Jurojin en Hotei. De laatste naam, Hotei, is de titel van de tweede release uit de 7EVEN Gods of Fortune serie van Chichibu. Deze maand worden ook de volgende twee goden aan je voorgesteld: Benzaiten en Bishamonten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties