Whisky Food & Drinks: een heerlijke McConnell’s Irish Tea

Rubrieken
door Monkey
zaterdag, 02 september 2023 om 15:00
theekopje
Een paar weken geleden vertelden we jullie in Whisky Food & Drinks over een lekkere Frozen Irish Coffee, waarin de godendrank verwerkt is. Deze week is het tijd om de tegenhanger van koffie eens van het levenswater te voorzien en daar heeft McConnell’s Irish Whisky een perfect recept voor.
Waar veel mensen de dag beginnen met een kopje koffie, sluiten sommigen de dag af met een kopje thee op de bank. Nog even een warm drankje voor het slapen gaan. Dat kan natuurlijk ook een soort slaapmutsje zijn in de vorm van een goede dram.
In Ierland willen mensen nog wel eens een lekkere Irish coffee drinken: koffie met een drupje Ierse whiskey erin. Van de tegenhanger van koffie is ook een dergelijke variant, namelijk de Irish Tea. En dat is niet zomaar een thee, waar je en theezakje in doet en een scheut whisky. Het is juist deze whisky die voor een groot deel voor de smaak zorgt bij Irish Tea. Loopt het water je al in de mond?

Wat heb je nodig voor de McConnell’s Irish Tea?

McConnell’s heeft op zijn website een heerlijke combinatie van de twee: een McConnell’s Irish Tea. En hij is bijzonder makkelijk te maken. Maar eerst zetten we de ingrediënten even op een rij voor je.
Om een kopje McConnell’s Irish Tea te maken heb je niet veel nodig. Het belangrijkste element is natuurlijk de McConnell’s 5 Year Old Irish whisky. Daar heb je namelijk 35 milliliter van nodig per kopje Irish Tea.
Dit zijn de ingrediënten die je in huis moet halen voor Irish Tea:
  • Een verse citroen of 10 milliliter citroensap
  • 10 milliliter limoengras siroop
  • Verse thijm
Verder heb je natuurlijk ook heet water nodig.

Hoe maak je een McConnell’s Irish Tea?

Als je deze ingrediënten in huis gehaald hebt, kun je aan de slag met je Irish Tea. Hoe je deze overheerlijke drank precies maakt, vind je op de website van McConnell’s terug. Het maken van een kopje Irish Tea is ontzettend makkelijk
Op de website van McConnell’s Irish Whisky vind je overigens nog meer recepten die je met de McConnell’s Irish Whisky kunt maken. Daarnaast is de whisky er een die je ook op elk moment neat of met een blokje ijs kunt drinken, net als zijn broertje, de McConnell’s Irish Whisky Sherry Cask Finish die we onlangs nog recenseerden.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties