Jack Daniel’s lanceert een flinke fles van zijn exclusieve single malt

Nieuws
dinsdag, 17 oktober 2023 om 13:00
jack daniels american single malt
Het whiskeymerk Jack Daniel’s heeft een opmerkelijke release aangekondigd. Er is namelijk een nieuwe single malt fles van het merk exclusief naar de Global Travel Retail onderweg. De fles komt niet in de standaardmaat gebruikelijk voor whiskeyflessen en is een nieuwe innovatie uit Tennessee.
Het gaat namelijk om een Jack Daniel’s fles die alléén in een 1 literformaat in de schappen zal belanden. Deze maat heeft Jack Daniel’s wel vaker gebruikt, maar in die gevallen is er vaak ook een 700 milliliter fles uitgebracht. De nieuwe Tennessee whiskey is gemaakt van 100 procent gemoute gerst die uit het noordelijke van de Verenigde Staten komt en verwerkt is in Lynchburg.
De single malt heeft gerijpt in nieuwe verkoolde vaten van Amerikaans eikenhout en heeft een afwerking gekregen in Oloroso. Chris Fletcher, meesterdistilleerderij bij Jack Daniel’s, is blij met het resultaat. Hij vertelt dat dit de opvolger is van de limited edition van afgelopen jaar en dat het een ‘rijke en complexe single malt’ is geworden.

Wat is de Jack Daniel’s American Single Malt whiskey?

Over de tasting notes van de drank vertelt Fletcher ook een en ander. Zo heeft de expressie aroma’s van zacht eikenfruit en cacao in de neus, qua smaak tonen van donkere noten en bessen met chocolade en een zoete Oloroso sherry afdronk. De precieze tasting notes zijn niet bekendgemaakt door het merk.
Wat betreft de fles is er gekozen voor een kurk waarop een stempel van Jack Daniel’s staat. Dit is niet het gebruikelijke logo, maar een van de oudere logo’s van het whiskeymerk. De whiskey is gebotteld op 45 procent alcohol by volume (ABV) en wordt wereldwijd in Duty Free winkels verkocht. De prijs per fles is ongeveer 85 pond (omgerekend ongeveer 95 euro).
Onlangs nog bracht Jack Daniel's een speciale Formule 1 editie van zijn Tennessee whiskey uit, samen met het McLaren F1 team. Deze expressie is hetzelfde als de gebruikelijke dram, maar wordt in een gelimiteerde fles geleverd.
Foto: Jack Daniel's