Formule 1 Japan brengt dubbel podium voor Jack Daniel's

Nieuws
door Monkey
zondag, 24 september 2023 om 11:00
formule 1 mclaren jack daniels
De Formule 1 Japan is vandaag gereden. Aan het einde van de GP van Suzuka was het niet alleen champagne wat er op het podium voorbij kwam. Er was namelijk ook een prominente plek voor Jack Daniel’s whiskey aanwezig.
De Formule 1 race van Suzuka Japan was een spannende race. Vooral in de middenmoot gebeurde er van alles, waarbij de nodige uitvallers voorbij kwamen. Aan het einde van de race mocht Max Verstappen weer een winst op zijn naam zetten en kon Red Bull zich winnaar van de constructeurstitel noemen. Naast Verstappen mochten Oscar Piastri en Lando Norris van het McLaren Formule 1 team zich naar het podium begeven.
Daarmee stond Jack Daniel’s whisky maar liefst twee keer op de winnaarstrap. Het whiskeymerk is namelijk een partnerschap met McLaren aangegaan. Jack Daniel’s is door dat partnerschap te zien tijdens de Formule 1 races, zodra McLaren in beeld komt. Gezien Lando Norris de tweede plek gepakt heeft en Oscar Piastri de derde plek wist te bemachtigen, is Jack Daniel’s ook twee keer op dat podium gekomen.

Wat houdt de samenwerking tussen McLaren en Jack Daniel’s in?

De Formule 1 van Japan is niet de eerste keer dat Jack Daniel’s voorbij komt tijdens een GP. De samenwerking tussen McLaren en Jack Daniel’s loopt namelijk al een tijdje. Het whiskeymerk komt daardoor al talloze races voorbij op de voorvleugel van de McLaren wagens en op de kleding van de coureurs. Ook op de helmen van de pitcrew is Jack Daniel’s vertegenwoordigd.
De samenwerking gaat verder dan alleen een uiting op de kleding en Formule 1 wagens. Jack Daniel’s heeft namelijk ook een speciale McLaren whiskey uitgebracht. Deze whisky is inmiddels in Nederland te koop. Het betreft een gelimiteerde fles Jack Daniel’s whiskey in de kleuren van McLaren Formule 1 team.

Feestje Van Red Bull in Japan

Na de Formule 1 van Japan kan het land zich opmaken voor een Red Bull feestje, want tijdens de GP van Suzuka sleepte Verstappen de constructeurstitel voor Red Bull Racing in de wacht. Dat is geen kleine prestatie en roept om een feestje. Of het team deze winst gaat vieren met whisky is niet bekend, maar Japan heeft natuurlijk een aantal hele lekkere elixirs.
Komende race, die Formule 1 van Qatar, wordt waarschijnlijk ook een race waarbij het Red Bull team een feestje mag vieren. Verstappen kan daar namelijk al tijdens de sprint race wereldkampioen worden. Daarvoor hoeft hij slechts de zesde positie te veroveren in de verkorte race. Als hij dat niet doet, kan hij alsnog kampioen worden in de normale race van Qatar.

POPULAIR NIEUWS