Jameson lanceert ‘muziekdistilleerderij’ met Distilled Sounds

Nieuws
zaterdag, 20 juli 2024 om 12:00
distilled sounds mengpaneel
Het Ierse whiskeymerk Jameson heeft de handen ineen geslagen met Anderson Paak, een met Grammy’s bekroonde artiest. De twee lanceren samen ’Distilled Sounds’. Dit is een nieuw concept rondom muziek.
Het initiatief moet artiesten wereldwijd met elkaar verbinden, wat gevierd is met de lancering van een radiostation met Anderson Paak en zijn alter ego DJ Pee Wee. Paak is bekend door zijn samenwerkingen met onder meer Bruno Mars, A$AP Rocky en Fred Again.
Naast het radiostation is een korte humoristische video opgenomen waarin DJ Pee Wee zijn alter ego interviewt. Bekijk het filmpje hieronder:

Wat is Distilled Sounds initiatief van Jameson whisky?

Het initiatief is niet zomaar een radiostation, maar zal fungeren om grenzen bij artiesten weg te nemen, vertelt Paak. Het idee achter het initiatief is om artiesten te helpen om nieuwe inzichten te krijgen en zo sneller te groeien in hun carrière.
‘Ik ben een samenwerking aangegaan met Jameson Distilled Sounds omdat het artiesten geeft wat ik had gewild en nodig had toen ik voor het eerst in de scene kwam - verbinding met andere artiesten.’
Het team achter Distilled Sounds, oftewel de muziekdistilleerders, gaan aan de slag met genres variërend van afro beats tot K-Pop en blues tot rock. Er wordt a; vanaf het begin samengewerkt met meer dan 20 artiesten uit onder andere India, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Maleisië.

Hoe werkt het Distilled Sounds initiatief van Jameson?

Het distilleren van muziek zal op één plek gebeuren, waar als het ware een muziek schoolkamp opgezet wordt. De artiesten komen samen in Ierland om daar een week lang creatief bezig te zijn, te jammen en muziek te maken in de ‘Sound Distillery’ van het Ierse whiskeymerk.
De artiesten zullen inzichten en ideeën uitwisselen en door Paak begeleid worden. Paak heeft er ontzettend veel zin in, omdat hij weet wat artiesten voor elkaar kunnen betekenen.
'Wanneer individuen met verschillende vaardigheden en achtergronden samenkomen, leidt dat tot de uitwisseling van unieke perspectieven en ideeën in de muziek. Samenwerking stelt ons in staat om het onverwachte te produceren - dat is wat we in augustus van dit jaar willen doen in de Sound Distillery in Ierland, en ik vind het geweldig om daarbij betrokken te zijn.’
Mensen kunnen de nieuwe muziek terugvinden op de nieuwe website die Jameson heeft gelanceerd. Hier zal alles rondom de muziek van de artiesten voorbij komen. Natuurlijk is dit overgoten met een Jameson sausje, gezien het initiatief deels van het Ierse merk af komt.
Whisky onderzetters 4 stuks - Gentlemens Hardware Image
Whisky onderzetters 4 stuks - Gentlemens Hardware
EUR19.3525.2
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS