Japanse whisky daalt bijna 30 procent in waarde

Nieuws
maandag, 22 januari 2024 om 16:00
hibiki japanese harmony
Beleggen in whisky is net als crypto behoorlijk veranderlijk. Het ene moment stijgt whisky flink in waarde, terwijl het andere moment de waarde ineens kan dalen. De website Whiskystats houdt dit allemaal bij. Zo blijkt nu dat Japanse whisky het afgelopen jaar niet best heeft gedaan, maar dat er ook Schotse regio’s zijn die minder goed hebben gepresteerd.
Als je aan Japanse whisky denkt, dan heb je al snel hoge prijzen in je hoofd. De drank uit het land uit de rijzende zon is de afgelopen jaren namelijk behoorlijk in prijs gestegen. Het is een direct gevolg van de populariteit van de drank en van de schaarste die heerst. De drank is alleen in een jaar tijd 29,70 procent in waarde gedaald volgens de index van Whiskystats.

Naast Japanse whisky ook daling in andere whiskyregio’s te zien

Naast een daling van de waarde van de Japanse godendrank meldt de website ook een daling in Schotland. In alle Schotse regio’s is whisky minder waard geworden, al ging het daar beter. Hieronder de ontwikkeling van de waarde van het vloeibare goud:
  • Campbeltown: -5,17 procent
  • Speyside: -24,40 procent
  • Highlands: -21,39 procent
  • Lowlands: -21,59 procent
  • Islay: -16,42 procent
  • Islands: -10,33 procent
Alle genoemde cijfers zijn gebaseerd op de verandering in het afgelopen jaar. Voor Campbeltown geldt dat de waarde het minste gedaald is. Whisky in deze regio is in verhouding met vier jaar gelden nog steeds ruim 30 procent meer waard. Daarmee is whisky uit deze regio in de afgelopen jaren de meeste interessante belegging geweest.
Wat betreft de algemene waarde van Schotse whisky's is er afgelopen jaar een daling geweest van 19,01 procent. Daarmee is de waarde over de afgelopen vier jaar nog maar net in de groene cijfers te vinden.

POPULAIR NIEUWS