Deze nieuwe whisky documentaire onderzoekt de invloed van sherry op de godendrank

Nieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 12:00
whiskyvaten
Whiskyliefhebbers die graag in het verhaal van het levenswater duiken opgelet. Er is nieuw kijkvoer opgedoken rondom het vloeibare goud. The Scotch Malt Whisky Society heeft namelijk een korte documentaire opgenomen waarin de invloed van sherry op whisky onderzocht wordt.
De documentaire genaamd Scotch and Sherry: A Flavour Odyssey, volgt Euan Campbell, hoofd whiskycreatie bij The Scotch Whisky Society (SMWS). In 40 minuten neemt hij kijkers mee op de reis die een sherryvat maakt.
Deze start in de bossen van Galicië en gaat via de kuiperijen en bodegas in Andalusië (de sherrydriehoek) tot aan de distilleerderijen die er whisky in laten rijpen. Campbell spreekt onderweg verschillende mensen die betrokken zijn bij het maken en onderhouden van de vaten.

Niet zomaar een whiskyfilm

De documentaire van SMWS is niet zomaar een whiskyfilm. De reis die Campbell maakte is bedoeld om whiskyliefhebbers -en daarmee leden van de whiskyvereniging- te informeren over het type vat en wat er allemaal bij komt kijken. Campbell vertelt dat de reis die hij maakte ongelooflijk is en elke stap van het proces laat zien.
‘Onze film geeft kijkers een diep inzicht in het niveau van aandacht, vakmanschap en zorg dat in elke stap van het proces gaat om sherryvaten te creëren en de smaak die een enorme invloed heeft op Schotse whisky.’
Hieronder kun je de video bekijken:

De whisky documentaire 

Speciale vertoningen

Scotch and Sherry: A Flavour Odyssey is gratis te zien op YouTube en daarnaast zijn er speciale vertoningen te bezoeken. De SMWS-film wordt elke zaterdag in mei vertoond in de ledenkamer van de SMWS in Bath Street in Glasgow. Ook is er een speciale vertoning in Queen Street in Edinburgh en tijdens Fèis ìLe 2024
Daarnaast zijn er sherry en whisky proeverijen georganiseerd, waarbij tapas en speciale expressies uit sherryvaten te proeven zijn. Meer informatie hierover vind je op smws.com/events. Op de website vind je ook een speciaal proefpakket met drie sherry whisky's en een magazine van 76 pagina's over sherry en sherried whisky.

POPULAIR NIEUWS