Dit zijn de beste Japanse whisky’s van 2023

Nieuws
door Monkey
maandag, 15 januari 2024 om 9:00
japanse whisky2
De International Whisky Competition heeft het afgelopen jaar wereldwijde whisky's van punten voorzien. Dat heeft geresulteerd in verschillende mooie beoordelingen, waaronder de beste Japanse whisky’s van 2023. Wij zetten de resultaten van de competitie voor je op een rij.
Waar Schotland het grootste whiskyland van de wereld is, wordt de godendrank inmiddels wereldwijd gestookt en gedronken. Ook in het land van de rijzende zon is dat het geval. Verdeeld over drie categorieën zijn de expressies uit Japan onder de loep genomen door een kundig panel van experts.

Wat zijn de beste Japanse whisky’s van 2023?

In de competitie zijn daarna de beste Japanse whisky’s van 2023 op een rij gezet. Hieronder vind je een overzicht van de top drie beste Japanse whisky’s in alle drie de categorieën:
Beste Japanse whisky algemeen:
1: Hatozaki Small Batch – 91,05 punten
2: Tenjaku Blended Whisky – 90,2 punten
3: Hatozaki Finest – 87,9 punten
Beste Pure Malt Japanese Whisky:
1: Hatozaki Small Batch –91,05 punten
2: Hatozaki Finest – 87,9 punten
3: Tenjaku Pure Malt Whisky – 87,6 punten
Beste Japanse Blended whisky:
1: Tenjaku Blended Whisky – 90,2 punten
2: Hibiki Japanese Harmony – 87,4 punten
3: Suntory Toki – 87,25 punten

Japanse whisky niet de enige bekroonde whisky's

Naast de Japanse whisky's heeft de International Whisky Competition afgelopen jaar ook de beste whisky's wereldwijd beoordeeld in de wedstrijd. Zo is er onder meer bepaald wat de beste Schotse single malt whisky's van 2023 zijn. Ook staan hier voor je op een rijtje in onze lijst met de beste Schotse single malt whisky's. Ook de tien beste whisky's van 2023 hebben we voor je op een rij staan.
In deze lijst is afgelopen jaar een bijzondere winnaar gekomen. De best whisky van de wereld komt namelijk van onafhankelijke bottelaar Gordon & MacPhail af. In deze lijst is verder nog iets moois te zien, en dat is dat Kavalan meerdere malen voorbij komt met een bekroonde whisky.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties