Whisky aanbieding: De beste whiskydeals van week 20

Rubrieken
woensdag, 15 mei 2024 om 15:00
writers tears
In deze nieuwe versie van de beste whiskydeals gaan we het niet over Schotse whisky's hebben. Maar we gaan niet zo heel ver weg, want de reis gaat naar Ierland. Dit is een greep uit de selectie van de beste whisky deals van week 20.

Bushmills 16 Years Old

Het unieke aan deze whiskey is dat hij minstens zestien jaar heeft gerijpt in drie verschillende soorten vaten: bourbon, oloroso sherry en vervolgens portvaten.
Van de vaten die oorspronkelijk Amerikaanse bourbon bevatten, krijgt de whiskey een amandel- en honingsmaak. De oloroso sherryvaten daarentegen zorgen voor evenwicht en zachtheid. De laatste rijping in portvaten geeft de whiskey zijn robijnrode kleur en blijvende zoete smaak.
Het resultaat is een complexe en fascinerende whisky voor de veeleisende kenner. In 2003 won deze whiskey dan ook een gouden medaille op de World Spirits Competition in San Francisco.

Writer’s Tears Single Pot Still whiskey

De Writer's Tears whiskey is een recreatie van het gouden tijdperk, zowel op het gebied van grote romanschrijvers, dichters als Ierse whiskeys. Die laatsten brachten veel van hun tijd door in lokale bars en pubs op zoek naar inspiratie.
In de Walsh Distilleerderij, nog een traditioneel familiebedrijf, zwaait Bernard Walsh de scepter. De stokerij volgt het pot still principe, wat betekent dat er een gedeelte groenmout, oftewel ongemoute gerst, in het recept verwerkt is. Dat is typisch en kenmerkend voor Ierse whiskeys.

Samuel Gelston’s Single Pot Still

Een jonge whiskyliefhebber kocht het merk Gelston's Old Irish Whiskey in 1869, nadat hij was uitgezonden als fortuinzoeker en terugkeerde als een succesvolle goudzoeker. Sindsdien is het bedrijf verbonden aan de familie Neill, die momenteel de vijfde generatie is die het whiskybedrijf runt.
Het familiebedrijf werkt samen met toonaangevende distilleerderijen op Emerald Isle. Een van de expressies van het whiskeymerk is ontstaan uit een samenwerking van twee nevenJohnny Neill(de eigenaar van de stokerij) en Sam Neill, acteur en eigenaar van een wijngaard die in Nieuw-Zeeland is gevestigd. Het resultaat: een verrassende Ierse whiskey.

POPULAIR NIEUWS