Deze nieuwe distillery manager stunt op festival met bijzondere nieuwe single malt whisky

Nieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 7:00
caol ila 13 years old feis ile 2024 single malt whisky
De Caol Ila Distillery op Islay heeft een nieuwe single malt whisky onthuld, die speciaal voor het Fèis Ìle 2024 festival gebotteld is. Met de gelimiteerde whisky van dertien jaar oud geeft de distilleerderij een draai aan de kampvuurachtige turfsmaak.
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR14.1515.15
Op voorraad
Koop op bol.
De naam van de whisky is Caol Ila Fèis Ìle 2024 13 Year Old. De inspiratie voor de 13 jaar oude whisky komt van de geschiedenis van het eiland en de wateren tussen Caol Ila en Jura.
Eva Cumming, distillery manager van Caol Ila, vertelt dat dit een bijzondere expressie voor haar is. Het is namelijk haar eerste Fèis Ìle whisky als distillery manager van de stokerij op Islay. Ze wilde dan ook iets bijzonders voor whiskyliefhebbers wereldwijd neerzetten door iets moois te doen met het smaakprofiel van de distilleerderij.
‘Deze expressie vangt op prachtige wijze Caol Ila's kenmerkende maritieme rokerigheid, aangevuld met een twist met die zoetere tonen. Ik kijk ernaar uit om het glas te heffen met al onze fans.’

Wat is de Caol Ila Fèis Ìle 2024 13 Year Old single malt whisky?

De spirit voor deze speciale Caol Ila whisky heeft na de rijping van dertien jaar een finish gekregen in ex-ruby portvaten van Frans eikenhout. Deze zijn afkomstig uit de Dourovallei in Portugal. Daarna is de whisky gebotteld op 54,5 procent alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de nieuwe Caol Ila single malt whisky bestaan uit gedroogd fruit, zoetheid en rokerige ondertonen. Deze worden langzaam opgevolgd door maritieme en meer zoute tonen, terwijl de Caol Ila rook aanwezig blijft.
Zoals met alle Fèis Ìle 2024 expressies wordt de Caol Ila Fèis Ìle 2024 13 Year Old pas verkocht vanaf de distillery day van Caol Ila. Dat is dit jaar op 27 mei. Een fles kost 185 pond (omgerekend 215 euro). Na het Islay festival zal de fles vooralsnog alleen verkocht worden bij de stokerij op Islay.
Foto: Caol Ila

POPULAIR NIEUWS